22 Νοε 2007

Το ΠΣΔ "κόβει" την πρόσβαση στο youtube κ.ά.

Το ΠΣΔ από την περασμένη εβδομάδα έχει κόψει την πρόσβαση στο youtube.com, με συνέπεια να μην μπορεί κανείς όύτε βίντεο που έχουν προσαρτηθεί από αυτό σε άλλες ιστοσελίδες π.χ. ήθελα να δω το βίντεο UBUNTU@ ΤΗΕ LIBRRARY http://www.ubuntuvideo.com/ubuntu_the_library και ήταν αδύνατον. Το είδα στο σπίτι με τη σύνδεση της forthnet.


Το πιο παράξενο είναι που έχει κόψει και το http://www.feedburner.com/ και μάλιστα έχει κριθεί ως ακατάλληλος τόπος, δηλ. δεν είναι στο στάδιο της αυτοματοποιημένης διαδικασίας ανίχνευσης και ελέγχου, και δεν συζητιέται η άρση αποκλεισμού! Προσπαθώ να καταλάβω αν εμπίπτει σε κάποιες απ' αυτές τις περιπτώσεις " Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο εφαρμόζει έλεγχο πρόσβασης αποκλείοντας δικτυακούς τόπους που έχουν ταξινομηθεί με τη χρήση αυτοματοποιημένης διαδικασίας (robot searching) στις κατηγορίες porn, drugs, violence, aggressive, gambling και open proxies."!!!
Για το youtube το καταλαβαίνω και συμφωνώ εν μέρει (υπάρχει πολύ "σαβούρα" εκεί μέσα), αλλά από την άλλη μήπως "μαζί με τα απόνερα πετάνε και το μωρό";
(επικοινώνησα τηλ. με το helpdesk του ΠΣΔ και μου είπαν ότι δεν "κόβουν" το youtube!!!! - η σχετική photo παραπάνω είναι σημερινή, ενώ το feedburner είπαν θα το κοιτάξουν)

1 σχόλιο:

aikker είπε...

Με την πίεση κάτι γίνεται! Σήμερα έγινε άρση αποκλεισμού για το feedburner! Ξαναδιαμαρτυρηθήκαμε για το youtube, και ...περιμένουμε.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη