1 Φεβ 2008

Παρακάπτοντας τη σύνδεση

Σε προηγούμενο Post είχα αναφερθεί στους φραγμούς που θέτει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο feedburner και στο youtube.Ευτυχώς με το feedburner αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, αλλά με το youtube συνεχίζεται η φραγή γιατί σύμφωνα με την απάντηση του ΠΣΔ "Η περίπτωση άρσης αποκλεισμού του youtube βρίσκεται υπό την κρίση της επιτροπής Διαχείρισης Περιεχομένου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Η σελίδα http://www.youtube.com προς το παρόν κρίνεται επιλήψιμη ως προς το περιεχόμενο της, λόγω της ευκολίας που μπορεί να φτάσει από αυτήν ένας χρήστης στο να παρακολουθήσει βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, επιβεβαιώνοντας απλά την ηλικία του μέσα από το site."
Όμως, δυστυχώς, έτσι όχι μόνο δε μπορεί κανείς να περιηγηθεί στο συγκεκριμένο ιστότοπο, αλλά παρουσιάζονται «κουτσουρεμένες» αμέτρητες άλλες ιστοσελίδες του διαδικτύου. Το ίδιο πρόβλημα δεν υπάρχει για όλα τα παρόμοια sites π.χ. Greektube κλπ.; Θα γίνει γφραγή σε όλα;
Τέλος πάντων! Ψάχνοντας, λοιπόν, βρήκα αυτό:

How to access blocked web sites from school, office, or work using JAP

Μου έλυσε τα χέρια: πολύ αναλυτικό Post και πολύ απλές οι ρυθμίσεις και για τον πλέον αρχάριο!

Έτσι έχω συνδέσει τον Firefox και τον Flock (αυτούς κυρίως χρησιμοποιώ) μέσω του proxy JAP, ενώ τους Internet Explorer, Opera κλασικά (για να ξέρουμε τί μας γίνεται με τη σύνδεση μέσω ΠΣΔ).

Δοκιμάστε το! Πανεύκολο! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη