13 Φεβ 2008

Δεν πειράζει που δεν προλάβαμε! Θα το διαβάσουμε αργότερα...

image Με αφορμή το ενδιαφέρον post "Βάλτε τα RSS στη ζωή σας" της ομάδας GreekLIS, και ειδικά τη χρήση των readers, θα ήθελα να αναφερθώ στο instapaper, μια web υπηρεσία που λειτουργεί αποτελεσματικά ανακουφίζοντας μας από τον καταιγισμό της πληροφορίας που μας εμποδίζει να φιλτράρουμε, να επιλέξουμε και να διαβάσουμε άμεσα ότι μας ενδιαφέρει χωρίς να χαθεί μέσα στο πλήθος των "Mark as read". Με το instapaper είμαστε σίγουροι ότι θα διαβάσουμε το άρθρο που θα θέλαμε αλλά δεν προλάβαμε, κάποια στιγμή αργότερα με την άνεσή μας, χωρίς να προσπαθούμε να θυμηθούμε πού το βρήκαμε, ή χάνοντας πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας πάλι από την αρχή! Άσε τη δυσλειτουργία των κλασικών σελιδοδεικτών που ασφυκτιούν από τις διαρκώς προστιθέμενες σελίδες! Και επιπλέον, δε δουλεύει μόνο με σελίδες που έχουν RSS feed ή Atom, αλλά με οποιαδήποτε σελίδα!

Η λειτουργία του instapaper είναι πανεύκολη. Κάνοντας register, προσθέτουμε το bookmark "Read Later" απλά σέρνοντάς το στην μπάρα σελιδοδεικτών. Στη συνέχεια, όποτε δούμε μία σελίδα που θέλουμε να τη διαβάσουμε αλλά δε μπορούμε εκείνη τη στιγμή,  κλικάρουμε στο "Read Later" της μπάρας και σώζεται αυτόματα η σελίδα, που είναι πια διαθέσιμη στο instapaper μέχρι να την κάνουμε Delete. Έχουμε, επίσης, τη δυνατότητα Add, Skip και Edit, ενώ όποια σελίδα διαβαστεί βγαίνει από τη λίστα Unread (μπορεί βέβαια να ξαναγίνει όποτε το θελήσουμε) και προστίθεται σε άλλη λίστα, την Recently read.

Δείτε και το βίντεο του vidcast.gr GTD 1 - Κερδίστε χρόνο διαβάζοντας το άρθρο αργότερα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ! Καλή συνέχεια εύχομαι !

Βαγγέλης

aikker είπε...

Βαγγέλη, καλή συνέχεια και σε σένα. Οι προτάσεις σου και ο τρόπος που τις παρουσιάζει είναι τουλάχιστον χρηστικές. Thanks

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη