27 Μαρ 2008

WeTellStories - Λογοτεχνία 2.0

Ο εκδοτικός οίκος Penguin μαζί με την ομάδα game designer “Six to Stat” δημιουργούν το “We Tell Stories” , μια καταπληκτική προσπάθεια να φέρουν κλασσικά έργα στη σύγχρονη εποχή με το moto “Six authors, Six stories, Six weeks”
Οι 6 συγγραφείς (Charles Cumming, Toby Litt, Kevin Brooks, Nicci French, Matt Manson και Mohsin Hamid) εμπνέονται απο 6 κλασσικά λογοτεχνικά έργα όπως το Hard Times του Charles Dickens και δημιουργούν 6 σύγχρονες ιστορίες.
Οι ιστορίες αυτές μας παρουσιάζονται μέσα απο το wetellstories με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο που έχω δει μέχρι τώρα. Χρησιμοποιώντας Web 2.0 υπηρεσίες!

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί οι δυο πρώτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως εξής:

Charles Cummin : The 21 steps
Ενας Λονδρέζος γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας και εκβιάζεται για να μεταφέρει ένα μυστηριώδες υγρό πάνω σε ένα αεροπλάνο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της ιστορίας στις διάφορες περιοχές του κόσμου μέσα απο το Google Maps!

Toby Litt : Slice
Η Slice μετακομίζει στο Λονδίνο μαζί με τους γονείς της αλλά το σπίτι που ζουν μάλλον είναι στοιχειωμένο. Για 4 μέρες (απο χθες) θα παρακολουθούμε τι ακριβώς διαδραματίζεται μέσα απο τα blogs της Slice αλλά και των γονιών της!

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη