22 Απρ 2008

Χρήσιμα add-ons στο Firefox (1)

Μικρά χρήσιμα extensions του Firefox που έρχονται να μας βοηθήσουν σε απλές καθημερινές εργασίες, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουμε "αδηφάγες" εφαρμογές σε πόρους του συστήματος. Κάνουμε τη δουλειά μας αποτελεσματικά, απλά και μόνο χρησιμοποιώντας τον browser μας:

Table2Clipboard:  free - για Windows/Mac/Linux

Πολλές φορές θέλουμε imageνα κάνουμε copy έναν πίνακα με τα περιχόμενά του από μια ιστοσελίδα, αλλά δε μπορούμε να αντιγράψουμε και τη μορφοποίηση του πίνακα, κυρίως αν χρησιμοποιούμε IE. Τη λύση δίνει το extension του Firefox Table2Clipboard :

Αντιγράφει πίνακες από ιστοσελίδες και επιτρέπει την πανεύκολη  μεταφορά των πινάκων σε offline εφαρμογές (word, excel, openoffice.org κλπ.). Με δεξί κλικ στον πίνακα που μας ενδιαφέρει και την επιλογή "Copy whole table", η αντιγραφή όλου του πίνακα, (όχι μόνο το περιεχόμενο του πίνακα) γίνεται παιχνιδάκι.

Flashgot:  free - για Windows, Linux και FreeBSD

Δίνει την δυνατότητα λήψης μεμονωμένων ή μαζικών ("επιλογή" και "όλα") αρχείων χρησιμοποιώντας τους πιο γνωστούς διαχειριστές λήψης αρχείων.
imageΤο Flashgot προσφέρει επίσης λειτουργία δημιουργίας συλλογής (Gallery) που επιτρέπει τη δημιουργία συλλογών πολυμέσων σε μια σελίδα από περιεχόμενα πολλών διαδοχικών σελίδων, για εύκολη λήψη "όλων".
(περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της επέκτασης).

FireFTP:  free - για Windows, Mac OS X, Linux
image

Πολύ καλό πρόγραμμα FTP, που το χρησιμοποιώ τόσο συχνά τελευταία, που εγκαταλείπω σταθερά το WS_FTP.

Δουλεύει σαν όλες τις άλλες γνωστές εφρμογές του είδους, αλλά ανοίγει πολύ πιο γρήγορα, ενώ παραμένει αξιόπιστο στη λειτουργία του.

Υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.

Έχει πολλά και χρήσιμα features. Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη