9 Απρ 2008

Σεμινάριο "Άδειες Ανοιχτού Περιεχομένου και Ελεύθερου Λογισμικού"

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:

Άδειες Ανοιχτού Περιεχομένου και Ελεύθερου Λογισμικού: Εφαρμογές στους Χώρους της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και των Οργανισμών Μνήμης
Εισηγητής: Πρόδρομος Τσιαβός (Visiting fellow at London School of Economics - Post-doctoral researcher at Oslo University - Legal project co-lead of Creative Commons England and Wales and Creative Commons Greece)
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008, 15:00-19:00, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης. Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν οι σημαντικότερες άδειες ανοιχτού περιεχομένου και ελεύθερου λογισμικού και να εξηγηθεί η βασική τους λειτουργία. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί σε κάποιες παραδειγματικές εφαρμογές των αδειών αυτών σε χώρους που έχουν να κάνουν με την παιδεία και τον πολιτισμό, όπου οι άδειες αυτές βρίσκουν την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Θα γίνει αναφορά σε παραδείγματα από την Ευρώπη (κυρίως από το Ην. Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ολλανδία), αλλά και από αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες ο εκπαιδευτικός-αναπτυξιακός προσανατολισμός είναι πολύ έντονος. Το σεμινάριο θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην ενίσχυση της κοινότητας ανοιχτού περιεχομένου και λογισμικού στη Β. Ελλάδα.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται ως παράλληλη εκδήλωση του σεμιναρίου «Άδειες Creative Commons και Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες» που διοργανώνει η ομάδα Ι3 του e-business-forum για την ελληνοποίηση των αδειών Creative Commons και το Νομικό Σπουδαστήριο του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την EEBEΠ την ίδια ημέρα και ώρα στην Αθήνα.

Λόγω χωρητικότητας της αίθουσας ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.
[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη