24 Ιουν 2008

Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι προσωπικοί υπολογιστές

Ελσίνκι

Μαθητές στην Ουρουγουάη χρησιμοποιούν ήδη το φθηνό PC της πρωτοβουλίας Ένας Φορητός Ανά Παιδί Ο αριθμός των προσωπικών υπολογιστών που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο και αναμένεται να έχει φτάσει τα δύο δισ. έως το 2014 χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση στις αναδυόμενες οικονομίες, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Gartner.

«Η ταχεία διείσδυση στις αναδυόμενες αγορές οδηγείται από την εκρηκτική επέκταση της ευρυζωνικής και ασύρματης δικτύωσης, τη συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές των μέσων PC και τη γενικότερη συνειδητοποίηση ότι τα PC είναι αναντικατάστατο εργαλείο προόδου» δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής ερευνών της Gartner Τζορτζ Σίφλερ.

Το 58% του ενός δισεκατομμυρίου υπολογιστών που βρίσκονται σήμερα σε χρήση αντιστοιχεί στις «ώριμες», δυτικές αγορές, ωστόσο το ποσοστό αυτό αναμένεται να πέσει στο 30% για το επόμενο ένα δισεκατομμύριο.

Πρόβλημα δημιουργείται ωστόσο από τους υπολογιστές που πετάγονται στα σκουπίδια. Φέτος αναμένεται να αντικατασταθούν περισσότεροι από 180 εκατομμύρια υπολογιστές, από τους οποίους ορισμένοι θα πωληθούν μεταχειρισμένοι, άλλοι θα ανακυκλωθούν και περίπου 35 εκατομμύρια θα πεταχτούν στις χωματερές παρά τα τοξικά υλικά που περιέχουν.

«To πρόβλημα θα γίνεται όλο και πιο πιεστικό, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, καθώς ο αριθμός των παροπλισμένων PC αυξάνεται με τη συνεχιζόμενη επέκταση της εγκατεστημένης βάσης» σχολίασε η αναλυτής της εταιρείας Μάικε Έσεριχ.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη