8 Οκτ 2008

Εκδηλώσεις για τις νέες τεχνολογίες στο Γκάζι

Εκδηλώσεις για τις «Νέες τεχνολογίες», με τίτλο Athens Digital Week, οργανώνονται στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι από 16-19 Οκτωβρίου και στο Σύνταγμα από 13-19 του μηνός.

Η «Τεχνόπολη» στο Γκάζι θα μεταμορφωθεί από την Πέμπτη 16 ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου σε μία διαδραστική εμπειρία με ελεύθερη είσοδο για όλους, προσφέροντας ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής. Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου η πλατεία Συντάγματος θα είναι το σημείο αναφοράς του Athens Digital Week με ειδικά happenings και διαδραστικές παρουσιάσεις με σκοπό την εξοικείωση με την τεχνολογία και την ενημέρωση για την ψηφιακή Ελλάδα.

Η θεματολογία του «Athens Digital Week», που παρουσιάστηκε το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο, καλύπτει πολλούς διαφορετικούς τομείς και περιλαμβάνει παρουσιάσεις από κορυφαίους επιστήμονες και ειδήμονες διεθνούς φήμης, χώρους εκπαίδευσης και εξοικείωσης του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, προβολές, παραστάσεις, διαγωνισμούς, εκθέσεις πρωτοποριακών τεχνολογιών και διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης κοινού.

Το Live Zone, θα είναι η ζωντανή ζώνη της διοργάνωσης για μικρούς και μεγάλους φίλους της τεχνολογίας, με τη συμμετοχή του Corallia Clusters Initiative και τα επιτεύγματα της μικροηλεκτρονικής αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες, του Αthens Information Technology (AIT) με τα υπερσύγχρονα συστήματα ψηφιακής αναγνώρισης, καθώς και της Ελληνογερμανικής Αγωγής με τα «έξυπνα ρούχα» και την εξ αποστάσεως διδασκαλία της μουσικής με χρήση υπολογιστή.

Το Experience Zone είναι η εκπαιδευτική ζώνη του Athens Digital Week και θα υποδεχτεί τους λιγότερο εξοικειωμένους με την τεχνολογία, ειδικά τους μικρούς σε ηλικία μαζί με τους γονείς τους.

Οι εκπαιδευτικές θεματικές θα είναι γύρω από την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο για τα παιδιά και την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων, όπως τις τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης, θα γίνει μια εισαγωγή στους κανόνες και τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο.

Το Talk Zone, του Athens Digital Week, με θεματολογία επίκαιρη και ζωντανό διάλογο με το κοινό, από τις 11.00 έως τις 21.30 προσκαλεί τους επισκέπτες να συζητήσουν, να ενημερωθούν και να προβληματιστούν.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη