21 Οκτ 2008

Open Office 3.0: Η δωρεάν εναλλακτική του MS Office

Το νέο Open Office 3.0 ξεκίνησε από σήμερα να διατίθεται στο κοινό, το οποίο μπορεί εύκολα να το βρει και να το κατεβάσει στην επίσημη ιστοσελίδα του. Το νέο αυτό λογισμικό λειτουργεί τόσο σε περιβάλλον Windows, Linux, MacOS όσο και σε Solaris, ενώ περιέχει τα προγράμματα για την επεξεργασία κειμένου (Writer) όπως είναι το Word του Microsoft Office, για τους υπολογισμούς με το  υπολογιστικό φύλλο (Calc) όπως είναι το Excel,  για την δημιουργία παρουσιάσεων (Ιmpress) όπως είναι το PowerPoint και για την σχεδίαση (Draw) όπως είναι το Painter.

Το νέο αυτό λογισμικό έρχεται να αντικαταστήσει το προηγούμενο Open Office 2.4, προσθέτοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πλέον υπάρχει υποστήριξη του ανοιχτού προτύπου ODF για αποθήκευση των αρχείων που δημιουργούνται με το OpenOffice, πρότυπο που θα υποστηρίξει και η Microsoft στο Office 2007 με το 2ο Service Pack που θα κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2009.

Ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Open Office 3.0 είναι:

  • Πλήρης υποστήριξη από τα Windows Vista και τα MacOS X (για όσους Apple υπολογιστές έχουν επεξεργαστή Intel).
  • Μπορεί πλέον να ανοίξει αρχεία του Microsoft Office 2007.
  • Τα σχεδιαγράμματα και οι εξισώσεις του υπολογιστικού φύλλου Calc βελτιώθηκαν και πλέον υπάρχει δυνατότητα διαμοιρασμού και επεξεργασίας στο ίδιο λογιστικό φύλλο από πολλά άτομα όπου ο καθένας μπορεί να προσθέτει τα δικά του στοιχεία χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.
  • Το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Writer έχει πλέον την δυνατότητα να εμφανίζει ταυτόχρονα πολλές σελίδες ανάλογα με τη ρύθμιση του zoom, γεγονός που διευκολύνει την επεξεργασία τους και ιδιαίτερα σε όσους διαθέτουν μεγάλες οθόνες ή διπλές εγκαταστάσεις οθονών.
  • Έχει τη δυνατότητα να ανοίγει πολύ εύκολα οποιοδήποτε έγγραφο ή επιμέρους εφαρμογή της σουίτας με τη βοήθεια του StartCenter.
  • Υποστήριξη αρχείων PDF και μερική υποστήριξη VBA Macros.
  • Υπάρχουν νέα εικονίδια.
  • Πλήρως εξελληνισμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Το OpenOffice είναι μια πλήρης σουίτα με όσα χρειάζεστε για εφαρμογές γραφείου και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα πακέτα όπως το Microsoft Office. Σε αντίθεση μάλιστα με το πανάκριβο πακέτο που προαναφέραμε, το OpenOffice 3.0 διατίθεται εντελώς δωρεάν.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη