4 Οκτ 2008

Επεξεργασία αρχείου pdf χωρίς εγκατάσταση λογισμικού

Μου αρέσει πολύ, που όλες σχεδόν οι εφαρμογές καθημερινής χρήσης (και όχι μόνο) τείνουν να φτιάχνονται για χρήση τους μέσω του browser και μόνο, χωρίς εγκατάσταση! Να μη χρειάζεται να ξέρεις να κάνεις εγκατάσταση, να μη σε νοιάζει αν τρώει πόρους του συστήματος, να μη σε νοιάζει τί λειτουργικό χρησιμοποιείς, να μη μπαίνεις σε πειρασμό να ψάχνεις για παράνομο λογισμικό π.χ. Microsoft Office, Acrobat, γιατί απλά δεν τα χρειάζεσαι πια! Μη μου πείτε: δε δημιουργεί μια αίσθηση ελευθερίας; smile_regular 

image Μία πολύ χρήσιμη, λοιπόν, online εφαρμογή είναι το PDFescape.

  • Είναι free.
  • Εφαρμογή ανεξάρτητη λειτουργικού συστήματος, που φυσικά δεν απαιτεί εγκατάσταση λογισμικού. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε εγκατεστημένο κανέναν pdf reader (ναι, ούτε τον Adobe Reader!). Αρκεί ο browser!
  • Μοναδικές προϋποθέσεις: Ενεργή online σύνδεση και χρήση browser με JavaScript δυνατότητες (π.χ. Internet Explorer, Firefox, Safari). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως extension στο Firefox
  • Δεν απαιτεί εγγραφή, αν και η εγγραφή (registration) επιτρέπει την οnline αποθήκευση των αρχείων μας.
  • Ανοίγει αρχεία Pdf από τον τοπικό υπολογιστή μας, ή από το web
  • Είναι pdf reader, editor, form filler και form designer. Μπορούμε να συμπληρώσουμε φόρμες, να προσθέσουμε κείμενο ή γραφικά, να σβήσουμε ή να προσθέσουμε σελίδες, να εισάγουμε links κλπ., γρήγορα και εύκολα. Να δημιουργήσουμε καθαρά κείμενα, χωρίς υδατόσημα (watermarks)
  • Αποθηκεύει το αρχείο μας στον τοπικό υπολογιστή μας, εκτυπώνει, ενώ μπορεί να στείλει το αρχείο με email. Και φυσικά δε λείπει η δυνατότητα sharing and collaboration.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη