20 Νοε 2008

Ημερίδα “Ιστορικές βιβλιοθήκες και νέες τεχνολογίες: Η βιβλιοθήκη Ν.Ι. Πανταζόπουλου στην ψηφιακή εποχή”

image Ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Πρόσβαση σε σπάνιες εκδόσεις (1850-1900) μέσω ψηφιοποίησης και χρήσης διαδικτύου», του Μέτρου 1.3 του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της πληροφορίας».

image Η ημερίδα διοργανώνεται από το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου και τον Όμιλο Φίλων Βιβλιοθήκης Ν. Ι. Πανταζόπουλου – Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου και θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 19.00 στο κτήριο Σπίρερ (Μικρασιατών 81, 2ος όροφος).

Την Α’ ενότητα με θέμα «Ψηφιακές βιβλιοθήκες: σήμερα – αύριο» θα συντονίσει ο Αντρέας Λύτρας, αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου με ομιλητές τους: Δημήτρη Γαβρίλη, Δρ. Η/Υ, ερευνητή μονάδας ψηφιακής επιμέλειας του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά», Χρήστο Παπαθεοδώρου, επίκουρο καθηγητή τμήματος Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας, Ιόνιου Πανεπιστημίου και Ευγένιο Παπαδόπουλο, βιβλιοθηκονόμο, προϊστάμενο τμήματος Ερευνών και Τεκμηρίωσης Τεκμηρίωσης του ΔΗ.Κ.Ι.

Την Β’ ενότητα με θέμα «Οι συμβολές της Βιβλιοθήκης του Ν. Ι. Πανταζόπουλου» θα συντονίσει ο Αντώνης Μανιτάκης, συνταγματολόγος, καθηγητής Α.Π.Θ. ενώ θα μιλήσουν οι: Ευάγγελος Πρόντζας, ιστορικός, καθηγητής Ιόνιου Πανεπιστημίου, Γιάννης Κουκιάδης, εργατολόγος, καθηγητής ΑΠΘ, Χριστίνα Αγριαντώνη, ιστορικός, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αναστάσιος Βολιώτης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, τον Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια και τον Γιώργο Καραγιαννόπουλο στέλεχος  της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη