9 Δεκ 2008

Ιστορικό χειρόγραφο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δημοπρατεί ο Χάρι Μπελαφόντε

image Σε δημοπρασία βγάζει ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Χάρι Μπελαφόντε το πρόχειρο χειρόγραφο της πρώτης ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον Οίκο Sotheby's την Πέμπτη 11/12/08.

Σύμφωνα με τους Sotheby's, η ομιλία, που εκφωνήθηκε στο Λος Αντζελες στις 25 Φεβρουαρίου 1967, πιθανώς είχε γραφεί καθ' ολοκληρίαν στην κατοικία του Μπελαφόντε στη Νέα Υόρκη, όπου διέθετε ένα δωμάτιο ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Η αρχική εκτίμηση για την τιμή του ορίσθηκε στα 500.000-800.000 δολάρια.

Την ίδια ημέρα θα δημοπρατηθούν αλλα δύο έγγραφα: οι σημειώσεις για μία ομιλία που ουδέποτε εκφωνήθηκε και οι οποίες βρέθηκαν στην τσέπη του κουστουμιού του μαύρου ιεροκήρυκα μετά τη δολοφονία του το 1968 και μία συλλυπητήρια επιστολή του τότε προέδρου των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον στη χήρα τού Κινγκ, Κορέτα, με ημερομηνία 5 Απριλίου 1968.

 

Η αξία των σημειώσεων εκτιμάται στα 100.000 με 150.000 δολάρια, ενώ η επιστολή εκτιμάται στα 120-180.000 δολάρια. Τα δύο έγγραφα είχαν δωρηθεί στον Μπελαφόντε από την κ. Κινγκ, η οποία τον θεωρούσε ως έναν από τους προσφιλέστερους φίλους της οικογένειας.
Γεννημένος στο Χάρλεμ πριν 81 χρόνια, ο Μπελαφόντε από τη δεκαετία του '50 ήταν διαπρύσιος υπερασπιστής της φυλετικής ισότητας και είχε συνεισφέρει για να συγκεντρωθούν πολλά εκατομμύρια  δολάρια για τη μάχη κατά του Απαρτχάιντ και για τη φτώχεια στην Αφρική.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη