28 Δεκ 2008

Το ψηφιακο μελλον των εφημεριδων

image Το μέλλον των εφημερίδων είναι... πλαστικό. Εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και των πολλών απολύσεων δημοσιογράφων σε εφημερίδες όλου του κόσμου, οι ηλεκτρονικές οθόνες που έχουν μέγεθος ενός χαρτιού Α4 φαίνεται ότι μπορούν να σώσουν μια βιομηχανία που προσπαθεί να ανταγωνιστεί τη διαδικτυακή επανάσταση. Οι εφημερίδες μέχρι πρόσφατα φοβόντουσαν ότι η πρόοδος της τεχνολογίας μπορεί να τις απειλεί, τώρα όμως μπορεί να αποτελέσει τη σωτηρία τους. Ευλύγιστες οθόνες «ηλεκτρονικού χαρτιού» που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα σε έναν χρόνο. Εκεί οι αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν τις έγχρωμες ηλεκτρονικές εκδόσεις της καθημερινής τους εφημερίδας, εμπλουτισμένες με γραφήματα και βίντεο. Οι σελίδες θα γυρνούν με ένα απαλό άγγιγμα της οθόνης- κάτι πολύ πιο εύκολο από το θορυβώδες γύρισμα των χάρτινων σελίδων σε ένα γεμάτο λεωφορείο.

Το eReader της βρετανικής εταιρείας Ρlastic Logic φέρνει την ηλεκτρονική εφημερίδα ένα βήμα πιο κοντά: είναι αρκετά «έξυπνο» ώστε να κατεβάσει και να δείξει την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας κάθε πρωί αλλά και αρκετά σκληρό ώστε να επιβιώσει από πτώσεις, προσκρούσεις ή οποιαδήποτε άλλη ταλαιπωρία. Πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία στις αρχές του 2010 και θα κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ. Η ύψους 25 εκατοστών οθόνη αφής του βρίσκεται ενσωματωμένη μέσα σε πλαστικό περίβλημα και δεν είναι τοποθετημένη πίσω από εύθραυστο γυαλί, όπως άλλες ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης όπως το Κindle της Αmazon, ενώ ζυγίζει μόλις 340 γραμμάρια. Η μπαταρία του διαρκεί για μία εβδομάδα και η χωρητικότητά του ξεπερνά τα 2GΒ.
Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την εφημερίδα «Τimes» και «Sunday Τimes» προκειμένου να είναι η πρώτη που θα φιλοξενηθεί στις οθόνες της. Στην τιμή αγοράς του eReader θα περιλαμβάνεται και συνδρομή στην εφημερίδα, ούτως ώστε κάθε πρωί μέσω Ίντερνετ ο κάτοχος της συσκευής θα βρίσκει στην οθόνη του την έκδοση.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη