29 Δεκ 2008

Ψηφιακη καρτα αποκτουν οι δημοσιοι υπαλληλοι

Ψηφιακή κάρτα μέσω της οποίας θα διακινούν ηλεκτρονικά την αλληλογραφία τους, αποκτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει 2.000 τέτοιες κάρτες, ενώ μέσα στο 2009 προβλέπεται να διατεθούν άλλες 48.000.

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική υποδομή των ΚΕΠ και τη νέα Εθνική Πύλη "Ερμής", η οποία θα τεθεί στη διάθεση της χώρας τους προσεχείς μήνες, η ψηφιακή κάρτα θα γίνει κτήμα όλων των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε γρηγορότερη, ασφαλή και οικονομική διεκπεραίωση των διαδικασιών του Δημοσίου.

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να επιτύχει την πλήρη ψηφιακή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης μέχρι το τέλος της ερχόμενης τετραετίας και με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και ειδικότερα μέσω του έργου Τηλεπικοινωνιακής Υποδομής  "Σύζευξις", προϋπολογισμού περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο λειτουργεί από το 2006.

"Σήμερα κάνουμε μια αρχή η οποία έχει ως στόχο την πλήρη αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και κινείται στο πλαίσιο της απόφασής μας να λειτουργήσει με ψηφιακό τρόπο η Δημόσια Διοίκηση τα επόμενα χρόνια", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, παραλαμβάνοντας σήμερα την ψηφιακή του υπογραφή από το ΚΕΠ Συντάγματος.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη