16 Δεκ 2008

Ψηφιοποιημενη η ελληνικη μουσικη απο τη Μουσικη Βιβλιοθηκη «Λιλιαν Βουδουρη»

image  Τη νέα θεματική διαδικτυακή πύλη της Ελληνικής Μουσικής απέκτησε η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη». Η πύλη εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία ολοκληρωμένης μονάδας τεκμηρίωσης και προβολής της ελληνικής μουσικής», που χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ, 2000-2006). Περιλαμβάνει τα ψηφιοποιημένα αρχεία των συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Αιμίλιου Ριάδη, Γεωργίου Πονηρίδη, Frank Choisy, το αρχείο Νηλέα Καμαράδου, τις Συλλογές Χειρογράφων και Ελληνικών Τραγουδιών που ανήκουν στη Βιβλιοθήκη, καθώς και το αρχείο Δόμνας Σαμίου που ανήκει στον «Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνας Σαμίου». Η σημαντική αυτή μονάδα θεματικής τεκμηρίωσης της ελληνικής μουσικής περιλαμβάνει πάνω από 260.000 ψηφιοποιημένα τεκμήρια, πηγή έρευνας για κάθε ενδιαφερόμενο.

Αρχείο Μίκη

imageΕπίσης δημιουργήθηκε η διαδραστική εφαρμογή «Μια διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική ιστορία μέσα από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη», η οποία αποτελείται από  403 εγγραφές με κείμενα ιστορικού, μουσικολογικού και γενικότερου περιεχομένου και περιλαμβάνει συνολικά περίπου 6.000 τεκμήρια διάφορων ειδών, μουσικά χειρόγραφα, κείμενα, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, αποκόμματα Τύπου, αφίσες, προγράμματα συναυλιών, βραβεία και διακρίσεις και περιγράφει τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε σχέση με τις ιστορικές εξελίξεις της Ελλάδας.

Ο ερευνητής, ο μαθητής, ο σπουδαστής, που θέλει να χρησιμοποιήσει το υλικό της νέας διαδικτυακής πύλης για την ελληνική μουσική, μπορεί να το κάνει από τον υπολογιστή του σπιτιού του πληκτρολογώντας απλώς τη διεύθυνση http://digma.mmb.org.gr . Ολο σχεδόν το υλικό είναι διαθέσιμο, εκτός από από εκεί όπου συνυπάρχουν λόγοι πνευματικής ιδιοκτησίας, όπου ο ερευνητής θα πρέπει να βρεθεί στο χώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη