18 Δεκ 2008

Διάτρητος ο Internet Explorer

[UPDATE]: Βρέθηκε λύση. Διαβάστε περισσότερα εδώ

internet-explorer-logo-with-pins.jpg

Ευάλωτο σε επιθέσεις χάκερ το πρόγραμμα πλοήγησης Ιnternet Εxplorer της Μicrosoft. Οι «πειρατές του Διαδικτύου» μπορούν να αξιοποιήσουν την κερκόπορτα του πιο δημοφιλούς browser στον κόσμο- και στην Ελλάδα- και να πάρουν στα χέρια τους τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή του θύματος.

Oι χάκερ καταφέρνουν να ξεγελάσουν τον υπολογιστή του χρήστη και τον «αναγκάζουν» να επισκεφθεί ιστοσελίδες-παγίδα, κλέβοντας τους κωδικούς των χρηστών. Ως προσωρινή λύση, οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας του Διαδικτύου προτείνουν την αλλαγή του προγράμματος πλοήγησης από τον Ιnternet Εxplorer στο Google Chrome ή το Firefox. Ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες των προγραμμάτων αυτών, να τα κατεβάσει και να αντικαταστήσει τον Εxplorer.

Η Μicrosoft, από τη μεριά της, συμβουλεύει τους χρήστες του browser να κατεβάσουν τις τελευταίες ενημερώσεις από την ιστοσελίδα της εταιρείας, μέχρι να βρεθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η τρύπα στην ασφάλεια του συστήματος μπορεί να προκαλέσει το ξαφνικό κλείσιμο του προγράμματος με ταυτόχρονη εκτέλεση «κακόβουλου κώδικα», δηλαδή ιού.

Το επικίνδυνο αρχείο είναι το oledb32. dll, το οποίο διευκολύνει την πρόσβαση του Εxplorer σε διαφορετικά είδη δεδομένων.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη