29 Δεκ 2008

Το αποθετηριο “ΗΛΙΟΣ” του ΕΚΤ στο openarchives.gr

image

  Το αποθετήριο ΉΛΙΟΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών δημιουργήθηκε με σκοπό την συγκέντρωση, την διαφύλαξη και την διάδοση της επιστημονικής δραστηριότητων όλων των Ερευνητικών Ινστιτούτων του ΕΙΕ. και εδώ και λίγες ημέρες συμπεριλαμβάνεται στο ευρετήριο του openarchives.gr.
Λίγα λόγια για το ΉΛΙΟΣ από την πρώτη σελίδα της εφαρμογής:

imageΤο Αποθετήριο Ήλιος είναι μια υποδομή οργανωμένου ψηφιακού περιεχομένου, που παρέχει ελεύθερη και χωρίς περιορισμό διαδικτυακή πρόσβαση σε επιστημονικό και ερευνητικό υλικό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Ερευνητικά αποτελέσματα, δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, εργασίες ερευνητών, πρακτικά συνεδρίων, βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό, αρχεία ήχου και εικόνας διατίθενται σε ένα πλήρως οργανωμένο περιβάλλον, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.

Σε πρώτη φάση συγκεντρώνεται το ερευνητικό υλικό των ερευνητών του ΕΙΕ. Νέο επιστημονικό υλικό προστίθεται συνεχώς, ενώ η διαθεσιμότητα των πλήρων κειμένων των δημοσιευμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από τη διευθέτηση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πλοηγηθείτε στις συλλογές του Ήλιου και πραγματοποιήστε εξειδικευμένες αναζητήσεις σε ένα ποικίλο και ενδιαφέρον επιστημονικό περιεχόμενο που διατίθεται για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο!

Καλοφτιαγμένη υλοποίηση βασισμένη στο dspace με όμορφα γραφικά και προσεγμένο interface.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη