30 Ιαν 2009

Διευκρινισεις ΥΠΕΠΘ για τα «Ματωμενα Χωματα»

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς δίδεται στους μαθητές που φοιτούν στην έκτη τάξη των δημοτικών σχολείων το βιβλίο «Ματωμένα Χώματα» της συγγραφέως Διδούς Σωτηρίου, το οποίο απεστάλη στις σχολικές βιβλιοθήκες όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας, σε αριθμό αντίστοιχο των μαθητών που φοιτούν στην έκτη τάξη.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στόχος είναι οι μαθητές να μπορούν να το χρησιμοποιούν και να το μελετούν ως το τέλος της σχολικής χρονιάς και να επιστρέφεται, προς χρήση των μαθητών του επόμενου σχολικού έτους.

Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δίδεται η δυνατότητα να επωφεληθούν του βιβλίου και οι μαθητές των επόμενων σχολικών γενεών.

«Ουδέποτε εδόθη εντολή επιστροφής των βιβλίων στις αρμόδιες διευθύνσεις και τους διευθυντές των σχολικών μας μονάδων» καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε, απαντώντας σε δημοσιεύματα.

Και προστίθεται: «Ουδεμία περίπτωση επιστροφής των βιβλίων έχει αναφερθεί στον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. Συνεπώς, τα βιβλία υπάρχουν στις βιβλιοθήκες των δημοτικών σχολείων της χώρας και είναι στη διάθεση των μαθητών της έκτης τάξης».

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη