24 Ιαν 2009

Σπανιο χειρογραφο του Αβρααμ Λινκολν σε δημοπρασια

Μπορεί να ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια δολάρια.

Ένα σπάνιο χειρόγραφο του Αβραάμ Λίνκολν που θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη μπορεί να ξεπεράσει και το ποσό ρεκόρ των τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Οίκος Christie's που οργανώνει την δημοπρασία στις 12 Φεβρουαρίου, επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Λίνκολν, ανακοίνωσε πως πρόκειται για το χειρόγραφο της ομιλίας του αμερικανού προέδρου στις 10 Νοεμβρίου 1864 από ένα παράθυρο του Λευκού Οίκου. Στην ομιλία αυτή, που εκφώνησε λίγο μετά την επανεκλογή του, ο Λίνκολν κάνει έκκληση για ενότητα της χώρας.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε καλές προσφορές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Οίκου Christie's Κρις Κούβερ. Το χειρόγραφο αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια δολάρια που είχαν δοθεί για την τελευταία ομιλία του Λίνκολν (The Last Public Address) πριν την δολοφονία του το 1865, τονίζει ο ίδιος.

Η προσωπικότητα του Αβραάμ Λίνκολν, που από πολλούς θεωρείται ως ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία επειδή έσωσε την Ένωση και κατήργησε τη δουλεία, απέκτησε νέα λάμψη αφού ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον θεωρεί πρότυπό του και πολύ συχνά αναφέρεται σε αυτόν.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι μεγάλος θαυμαστής του Λίνκολν και γνωρίζει όλες τις ομιλίες του», υπογράμμισε ο ειδικός του οίκου Christie's.

Το σπάνιο αυτό χειρόγραφο ανήκει από το 1928 σε βιβλιοθήκη αγροτικής περιοχής της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης αποφάσισαν να το πουλήσουν για να κτίσουν ένα νέο κτίριο. Το χειρόγραφο εκτέθηκε στο κοινό μόνο για μια ημέρα το 1976.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη