3 Ιαν 2009

Εθνικη Βιβλιοθηκη της Γαλλιας

Συνδεθείτε με την Eθνική Bιβλιοθήκη της Γαλλίας και απολαύστε έναν τεράστιο όγκο γνώσεων να ανοίγεται μπροστά σας. Βιβλία, εφημερίδες, επιστημονικά περιοδικά, εικόνες, γραφήματα και ό,τι ακόμα μπορεί να ζητήσει ένας αληθινός βιβλιοφάγος (που όμως ομιλεί τη γαλλική!).

Ακόμα θα βρείτε απευθείας link για την europeana, την ευρωπαϊκή πολυεγκυκλοπαίδεια που επαναλειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στον Ιστό.

Αν ετοιμάζετε διδακτορικό, μπορείτε να εγγραφείτε μέλος και να έχετε πρόσβαση σε χιλιάδες τόμους, αλλά και ως απλοί επισκέπτες θα ενθουσιαστείτε με τις δωρεάν παροχές.

by terracomputerata

--------

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BnF), από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες του Δυτικού κόσμου, με πλούσιες συλλογές από χειρόγραφα και έντυπα, χάρτες, αφίσες, ζωγραφικούς πίνακες, νομίσματα κ.ά . Σημαντικότερα απoκτήματά της: το αρχαιότερο σωζόμενο Αιγυπτιακό χειρόγραφο- ο πάπυρος Prisse (1900 π.Χ.), ενεπίγραφη Ακκαδική στήλη από οφίτη, ο Καταλανικός παγκόσμιος άτλας (14ος αι.) κ.ά.

Gallica: la bibliothèque numérique de la BnF
Μια συλλογή ψηφιοποιημένων έργων, εικόνων και ηχητικών ντοκουμέντων, από κλασικούς συγγραφείς καθώς και εκδόσεις, λεξικά και περιοδικά με υλικό για ιστορία, λογοτεχνία, φιλοσοφία και επιστήμες.

by e-yliko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη