26 Ιαν 2009

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΘΗΒΩΝ

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ- ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΘΕΣΠΙΩΝ
ΙΔΡΥΤΗΣ: Νικόλαος Κόλλιας

Με χαρά μάθαμε ότι άνοιξε τις πύλες της στο χωριό μας η Δωρεάν Δανειστική Βιβλιοθήκη, που με τόσο κόπο ετοίμασε ο συγχωριανός μας κ. Νικόλαος Κόλλιας.

Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει ποικίλα βιβλία, ακόμα και για τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Επιστημονικά, Εγκυκλοπαιδικά, Λεξικά, διάφορες σειρές, σύνολο 6.000 βιβλία, που μας περιμένουν να τα δούμε και να διαλέξουμε. Στεγάζεται στο πατρικό σπίτι του ιδρυτή και φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή.

Ας δώσουμε όμως το λόγο στον ίδιο τον ιδρυτή και Διδάκτωρ της Ιστορίας Νικόλαο Κόλλια να μας μιλήσει μέσα από το προσπέκτους της βιβλιοθήκης.

«Το διάβασμα αποτελεί μια αδήριτη αναγκαιότητα. Διευρύνει το νου του ανθρώπου. Ανοίγει νέους ορίζοντες.
Το διάβασμα λύνει τα μυστήρια του κόσμου. Μας ελευθερώνει από την άγνοια και από το σκοτάδι της αμάθειας.
Το διάβασμα είναι η τροφή του πνεύματος, τόσο απαραίτητη όσο και η τροφή για τη διατήρηση της ανάπτυξης του σώματος.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καλλιεργηθεί η προσωπικότητα του ανθρώπου.Το βιβλίο είναι αναντικατάστατο. Ούτε η τηλεόραση, ούτε το κομπιούτερ είναι δυνατόν να αντικαταστήσουν το διάβασμα. Σας περιμένουμε και ελπίζουμε να αγαπήσετε και να αξιοποιήσετε τη βιβλιοθήκη μας, η οπία άλλωστε είναι δική σας. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στις επισκέψεις τμημάτων ή τάξεων κάθε σχολείου της περιχής, καθώς επίσης και στους γονείς.»

Ψυχή της βιβλιοθήκης τόσο κατά την δημιουργία της, όσο και στην λειτουργία της είναι η υπεύθυνη και αγαπητή σε όλους μας, Κυριακή Δ. Κόλλια.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 22620 65463 ή 65611 ή 65715 ή 6973495836

from ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΘΗΒΩΝ by topoliandrion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη