27 Ιαν 2009

Αλλαζει τα δεδομενα το Gdrive της Google

[ INTERNET ]

Η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα υπηρεσία, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και να επισκιάσει ακόμη και τα καθιερωμένα πλέον στη συνείδηση του κοινού google.com και Gmail. Το πολυθρύλητο Gdrive πρόκειται να διατεθεί στο ευρύ κοινό εντός του 2009, αλλάζοντας τα δεδομένα στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το Gdrive θα δώσει σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να αποθηκεύσει στους servers της εταιρείας τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι θα δημιουργείται μια ακριβής κόπια ολόκληρου του σκληρού δίσκου, με δυνατότητα συγχρονισμού. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί ένα έγγραφο στον υπολογιστή του σπιτιού του, το οποίο θα αποθηκεύεται αυτόματα στο Gdrive. Στη συνέχεια, θα μπορεί να το επεξεργαστεί από οποιονδήποτε υπολογιστή έχει σύνδεση στο Internet και όταν επιστρέψει στο σπίτι του, το επεξεργασμένο αρχείο θα είναι ήδη αποθηκευμένο στον υπολογιστή του μέσα από τη διαδικασία συγχρονισμού.

Σε ύστερο στάδιο, η υπηρεσία θα προσθέσει επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα φόρτωσης του λειτουργικού συστήματος της Google στον υπολογιστή από το online drive. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν το εγχείρημα επιτύχει, η Microsoft θα έχει σοβαρό λόγο να ανησυχεί για το μερίδιο αγοράς των Windows.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη