10 Ιαν 2009

Η Μεγ. Βρετανία σύντομα με ελεγχόμενο internet!


H Βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται ν’ αρχίσει να παρακολουθεί όλες τις κλήσεις, τα email και την πλοήγηση στο  internet και μάλιστα όχι μόνη της αλλά με αναθέτοντας το αξίας  12 δις Λιρών έργο, σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα!

Πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να βγει στον αέρα έγγραφο για δημόσια διαβούλευση που θα αφορά, υποτίθεται, την διασφάλιση βασικών ελευθεριών των πολιτών σε σχέση με το εν λόγω πλάνο, αλλά όπως πολλοί επικριτές της δημιουργιάς αυτής της τεράστιας βάσης προσωπικών δεδομένων επισημαίνουν, οι οποιεσδήποτε δεσμεύσεις για μη κατάχρηση θα αρθούν εν μία νυκτί στην επόμενη κρίση (:τρομοκρατική επίθεση, πολεμο κτλ).

Το ζήτημα όμως για μένα είναι ευρύτερο. Γιατί βλέπω στην Ευρώπη σε διάφορες γωνιές (Σουηδία, Γαλλία, Ιταλία και τώρα Ην. Βασίλειο) προσπάθειες για έλεγχο ενός μέσου που φτιάχθηκε για να είναι ελεύθερο. Δεν  είναι τυχαίο. Οι εξουσίες εδραιώνονται ελέγοντας κομβικά σημεία της λειτουργίας των κοινωνιών.  Το internet αναδύθηκε απρόσμενα σαν ένας χώρος εκτός ελέγχου των παραδοσιακών μηχανισμών εξουσίας κι είναι πλέον στόχος. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να το αντιληφθεί  σαν στρατηγική της προτεραιτότητα την ανάγκη να αντιταθεί σε παρόμοιες μεθοδεύσεις. Γιατί απλά αν δεν το κάνει, θα απωλέσει το τελευταίο της έρεισμα.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη