20 Ιαν 2009

Εφαρμογη Library 3.0

294library[1]Η εφαρμογή Library 3.0 δημιουργήθηκε από τον Άγγελο Γιαννούλα (βραβεύτηκε σχετικά με χρηματικό έπαθλο από το περιοδικό “Computer για όλους”) σε MS Visual Basic και σας βοηθάει να αποθηκεύσετε, επεξεργαστείτε, αναζητήσετε και εκτυπώσετε βιβλία, εργασίες, άρθρα και καρτέλες που βρίσκονται σε κάποια βιβλιοθήκη.

Ξεκινάτε, φυσικά, εισάγοντας τις εγγραφές σας και αφού τελειώσετε, μπορείτε να κάνετε αναζητήσεις ως προς διάφορα πεδία που περιέχει η εφαρμογή. Επίσης, μπορείτε να εξάγετε τις καταχωρίσεις σας σε μορφή Html ή Excel. Υπάρχει μία καρτέλα δανεισμού, στην οποία καταχωρίζετε το υλικό που έχετε δανείσει, καθώς και τις ημερομηνίες δανεισμού κι επιστροφής.

Τέλος, η εφαρμογή διαθέτει λειτουργίες διόρθωσης και αντιγραφής της βάσης δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Η χρήση του Library είναι πάρα πολύ απλή και δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

image

Ελάχιστες Απαιτήσεις: Windows 98/Me/2000/XP
Τύπος: Database
Περιορισμοί: Freeware

Μια εφαρμογή απλή, κατά τη γνώμη μου, κατάλληλη και με ικανοποιητικά αποτελέσματα για μικρές ιδιωτικές συλλογές και βιβλιοθήκες. Όμως έχει πολύ περιορισμένες επιλογές και πεδία πληροφοριών (αναλογιστείτε μόνο τα πεδία και υποπεδία του UNIMARC!), και δε μπορεί να ικανοποιήσει μεγάλες βιβλιοθήκες ή βιβλιοθήκες που απαιτούν περισσότερη οργάνωση και πολυδύναμη ανάκτηση πληροφοριών και αποτελεσματική διαχείριση του υλικού τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε την εφαρμογή από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη