10 Φεβ 2009

Χρησιμοποιείτε πάντα δύσκολα password!

Κάποια στιγμή στο παρελθόν, όταν είχαμε ένα email και έναν λογαριασμό στο msn τα πράγματα ήταν εύκολα, χρειαζόταν να θυμάσαι δύο κωδικούς που ήταν και σχεδόν ίδιοι! Τα χρόνια πέρασαν όμως, οι hackers έγιναν πιο έξυπνοι και οι λογαριασμοί πλέον που διαχειριζόμαστε είναι πάνω από 10! (Μικρό νούμερο δεν είπα;) Κάποια λύση που χρησιμοποίησα ήταν το χαρτάκι, ή για να πω καλύτερα τα χαρτάκια. Πάρα πολλά χαρτάκια με διαφορετικούς κωδικούς το καθένα. Καθόλου εύχρηστο, όταν χρειαζόταν η ώρα να βρω κάτι έτρωγα 10 λεπτά!

Τώρα χρησιμοποιώ ένα δωρεάν πρόγραμμα που κρατάει όλη την βάση δεδομένων μου, κρυπτογραφημένη σε 256 bits. Το (οι επίδοξοι hackers να κλείσουν τα μάτια τους παρακαλώ) KeyPass που σου δίνει και την δυνατότητα να φτιάξεις κωδικούς πολλών bits. Όταν έρχεται η ώρα να συνδεθώ σε ένα site ανοίγω την βάση και με ctrl+alt+a συμπληρώνει, σχεδόν πάντα, αυτόματα τα πεδία.

Η αφορμή που αναφέρω όλα αυτά είναι ένα άρθρο που διάβασα ότι ο hacker που τρύπωσε στο phpbb.com κατάφερε και είδε όλους τους κωδικούς που είχε η συγκεκριμένη βάση και διαπίστωσε ότι η πιο συχνοί κωδικοί είναι το “123456″ και το “password”. Ή μετά άλλοι χρησιμοποιούν κάποια μοτίβα, όπως “asdf” “querty” κ.λ. Αν σκέφτεστε με εαυτόν τον τρόπο ή αν οι κωδικοί σας βρίσκονται στην λίστα με τους 500 χειρότερους κωδικούς κάντε κάτι για αυτό, οι hackers δεν θα σας προειδοποιήσουν!

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη