26 Φεβ 2009

Και οι Αορίστου Χρόνου στο Ταμείο Δημοσίων Yπαλλήλων

Νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει τη συμμετοχή των υπαλλήλων ΙΔ Αορίστου Χρόνου του δημοσίου στη διαδικασία ιεράρχησης και στην ασφαλιστική κάλυψη,  από τα ασφαλιστικά ταμεία  των δημοσίων υπαλλήλων θα καταθέσει άμεσα προς ψήφιση, στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος αμέσως μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της  ΑΔΕΔΥ με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε τα εξής

«Ο Πρωθυπουργός είχε με την ΑΔΕΔΥ μια πολύ ουσιαστική συνάντηση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους. Δυο είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση: Ο πρώτος αφορά το θεσμικό πλαίσιο και ο δεύτερος αφορά τα θέματα των ασφαλιστικών ταμείων. Σ’ ό,τι αφορά το θεσμικό τονίσθηκε ότι στο πλαίσιο του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος θα υπάρξει ειδική μεταρρύθμιση, που γίνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ - του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς - να υπάρξει ενεργός συμμετοχή όπως ήδη έχει ξεκινήσει να υπάρχει και της ΑΔΕΔΥ, ώστε η εφαρμογή του προγράμματος και σε επίπεδο δομών και σε επίπεδο διαδικασιών, να αποδώσει πολλά σε τρεις τομείς: Στο θέμα της αύξησης της αποδοτικότητας της Δημόσιας Διοίκησης, στον τομέα της μείωσης της γραφειοκρατίας και στον τομέα της ενίσχυσης της διαφάνειας.

Ένα δεύτερο θεσμικό ζήτημα που συζητήθηκε, αφορά στο υπηρεσιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων και, ιδίως, εκείνων οι οποίοι είναι αορίστου χρόνου. Όπως ξέρετε, η Κυβέρνηση έκανε αορίστου χρόνου όλους εκείνους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τους υπόλοιπους, οι οποίοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τους μοριοδοτεί με την μεγαλύτερη μοριοδότηση που δόθηκε ποτέ. Τονίσθηκε η ανάγκη από τη μια πλευρά οι αορίστου χρόνου να μετέχουν στην ιεραρχία - και είναι το επόμενο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί - ώστε να μετέχουν ως ένα σημείο και αυτοί στη διαδικασία ιεράρχησης των δημοσίων υπαλλήλων, από ‘κει και πέρα να μετέχουν και αυτοί στην ασφαλιστική κάλυψη, δηλαδή στην ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, αφού έχουν περίπου ίδιες δυνατότητες σ’ ό,τι αφορά τα υπηρεσιακά τους θέματα».

via

1 σχόλιο:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

Να μεταφέρουμε δηλαδή τα ασφαλιστικά μας και μετά βλέπουμε αν θα ψηφιστεί ΄το νομοσχέδιο για να παίρνουν βαθμό οι Ι.Δ.Α.Χ.
Υ.Γ.:κύριοι μήπως θέλετε υπαλλήλους χωρίς αρχές κι αξίες, μήπως σας κάνουν τις δουλειές οι μέτριοι υπάλληλοι (αυτοί που πήγαν 4 χρόνια γυμνάσιο και δεν τελείωσαν ούτε την δευτέρα τάξη;)

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη