24 Μαρ 2009

Ταξινόμηση του Ατλαντικού Κώδικα του Ντα Βίντσι

Το έργο αποτελείται από δώδεκα τόμους με 1.119 σελίδες που χρονολογούνται στην περίοδο 1478-1519.

image Τον διαχωρισμό του Codex Atlanticus (Ατλαντικός Κώδικας), την μεγαλύτερη συλλογή κειμένων και σχεδίων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ξεκίνησαν επιστήμονες στο Μιλάνο, μία κίνηση που θα βοηθήσει στην διάσωση του έργου και θα επιτρέψει στο κοινό να θαυμάσει ορισμένες από τις σελίδες του.

Το έργο αποτελείται από δώδεκα τόμους με 1.119 σελίδες που χρονολογούνται στην περίοδο 1478-1519. Περιλαμβάνει τις ιδέες του Ντα Βίντσι σχετικά με την γεωμετρία, τα μαθηματικά, την φύση, τον οπλισμό, την ανατομία, τη βοτανική και τις ιπτάμενες μηχανές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το έργο θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στο κοινό τον Σεπτέμβριο στην εκκλησία του Μιλάνου όπου φιλοξενείται και ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Ο Μυστικός Δείπνος».

Ο Ατλαντικός Κώδικας βρίσκεται στην Biblioteca Ambrosiana την βιβλιοθήκη του Μιλάνου.

«Υπάρχουν περίπου 2000 σχέδια τα οποία βρίσκονται στους 12 τόμους και δεν είναι ορατά. Τώρα όμως προχωράμε από την αφάνεια στην πιθανότητα να δούμε αυτά τα έργα», δήλωσε ο πατέρας Φράνκο Μπούτζι, της Biblioteca Ambrosiana σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Η διαδικασία του διαχωρισμού των σελίδων θα πραγματοποιηθεί από ειδικούς συμβούλους σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με την βιβλιοθήκη του Μιλάνου, που τονίζει ότι πρέπει να οριστούν ακόμη ποιες σελίδες θα τοποθετηθούν στην έκθεση της εκκλησίας του Μιλάνου, δίπλα στον Μυστικό Δείπνο.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη