25 Μαρ 2009

H Warner Bros ψηφιοποιεί το αρχείο των ταινιών της

 Παλιές ταινίες σε DVD κατά παραγγελία.

150 παλιές ταινίες οι οποίες δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ σε ψηφιακή μορφή θα γίνουν πλέον διαθέσιμες με τη μορφή κατά παραγγελίαν DVD ύστερα από απόφαση της Warner Bros.

Οι ταινίες προέρχονται από την περίοδο που εκτείνεται από την εποχή του βωβού κινηματογράφου μέχρι τη δεκαετία του 1980 και θα είναι διαθέσιμες προς αγορά από το www.warnerarchive.com .

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόπειρα της εταιρείας να αναζωογονήσει την αγορά DVD, η οποία είναι κάπως παγωμένη λόγω της οικονομικής ύφεσης, καθώς και του κορεσμού της αγοράς: τα αμερικανικά νοικοκυριά κατέχουν κατά μέσο όρο 80 DVD το καθένα στην ταινιοθήκη τους.. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες είτε για απευθείας download αντί του ποσού των 14,95 δολαρίων, είτε για μεταφορά σε DVD και αποστολή στο σπίτι από την εταιρεία, αντί 19,95 δολαρίων.

Τα κέρδη της αγοράς DVD στις ΗΠΑ έφτασαν τα 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2008, σημειώνοντας πτώση 7% σε σχέση με το 2006. Αυτό συνέβη παρά τον τριπλασιασμό της αγοράς Blu-ray, η οποία είναι απλά μικρό τμήμα του συνόλου ακόμα (αξίας 750 εκατομμυρίων).

Κατά την άποψη του Τομ Άνταμς, προέδρου της Adams Media Research, εταιρείας ερευνών που ασχολείται με το χώρο του κινηματογράφου και των media, δεν πρόκειται να σημειωθεί αναζωογόνηση της αγοράς DVD μέχρι το 2010. «Έτσι οι εταιρείες έχουν έναν ασφαλή τρόπο να βγάλουν κέρδη από παλιό υλικό το οποίο θεωρούσαν άχρηστο». Το γεγονός ότι οι ταινίες θα ψηφιοποιούνται μόνο κατά παραγγελία των πελατών σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα του ρίσκου που θα προϋπέθετε η κατασκευή των DVD, με τον κίνδυνο να καταλήξουν σε κάποια αποθήκη ως απούλητο στοκ.

Το συνολικό στοκ το οποίο έχει στη διάθεσή της η Warner Bros ανέρχεται στις 6.800 ταινίες, οι οποίες θα αρχίσουν να γίνονται διαθέσιμες με το ρυθμό περίπου των 20 το μήνα, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2009 οι διαθέσιμες ταινίες θα έχουν φτάσει τις 300.

Τα DVD (και παλαιότερα οι κασέτες VHS) είναι μία από τις βασικότερες πηγές εσόδων για τα στούντιο, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις τα κέρδη μπορεί να φτάσουν μέχρι και 60% παραπάνω από τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά την προβολή μιας ταινίας στις αίθουσες.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη