9 Απρ 2009

Ιστορικά ντοκουμέντα στις οθόνες σας από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Το Αμερικανικό Κογκρέσο ανοίγει τα αρχεία του επιτρέποντας την πρόσβαση σε όλους μέσω του YouTube.

Η αρχή γίνεται με εβδομήντα ιστορικά βίντεο τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα, μέσω καναλιού που έχει δημιουργήσει το Αμερικανικό Κογκρέσο στο YouTube. Ανάμεσα μάλιστα σε αυτά τα βίντεο περιλαμβάνεται και η παλαιότερη κινούμενη εικόνα, ηλικίας 100 και πλέον ετών. Το ιστορικό βίντεο δείχνει έναν άνδρα να φταρνίζεται ενώ αποτελείται από διαδοχικά καρέ φωτογραφιών που προβάλλονται με μεγάλη ταχύτητα το ένα μετά το άλλο. Το φιλμ κινηματογραφήθηκε στο στούντιο του μεγάλου Αμερικανού εφευρέτη Τόμας Έντισον (Thomas Edison).

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός αξιωματούχος, Ματ Ρέιμοντ (Matt Raymond), «βρισκόμαστε μόνο στην αρχή», καθώς το Κογκρέσο στοχεύει να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα τέτοια ιστορικά ντοκουμέντα.

Πέρυσι η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έδωσε χιλιάδες ιστορικές εικόνες στο Flickr με ελεύθερη πρόσβαση για τους χρήστες του, ενώ περίπου 6 εκατομμύρια έργα της Βιβλιοθήκης πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα, μέσω του iTunes στο προσεχές μέλλον.

Στόχος του Αμερικανικού Κογκρέσου, όπως και άλλων κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, είναι να αξιοποιήσουν τα νέα μέσα για να αποκτήσει το κοινό πρόσβαση σε κατά το δυνατόν περισσότερα ντοκουμέντα.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη