6 Μαΐ 2009

Να καλυφθουν οι σχολικες βιβλιοθηκες με αποφοιτους Βιβλιοθηκονομιας

Την αδικία που υφίστανται οι απόφοιτοι τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας, ΑΕΙ και ΤΕΙ, όσον αφορά τη στελέχωση των σχολικών βιβλιοθηκών, έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς τον Υπ.Παιδείας, ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, έντονα διαμαρτύρονται οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, τμημάτων Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, καθώς είναι αποκλεισμένοι από την κάλυψη των εργαζομένων στις σχολικές βιβλιοθήκες όλης της χώρας, αφού οι σχετικές θέσεις προβλέπεται να καλύπτονται μόνο από μόνιμους εκπαιδευτικούς. Σε μια εποχή όπου η γνώση είναι κυρίαρχο στοιχείο και οι σχολικές βιβλιοθήκες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, παρατηρείται μια συνεχιζόμενη αδικία σε βάρος των αποφοίτων των Σχολών Βιβλιοθηκονομίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι η στελέχωση των βιβλιοθηκών στα σχολεία είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς οι βιβλιοθήκες ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η πνευματική ελευθερία, μέσω της απρόσκοπτης και ελέυθερης αναζήτησης της γνώσης από τον μαθητή.

Τονίζει, επίσης, ότι η σχολική βιβλιοθήκη λειτουργεί ως σημείο πρόσβασης στην πληροφορία που αναζητεί ο μαθητής οικειοθελώς και λειτουργεί σαν εργαστήρι άσκησής του στην κριτική σκέψη την οποία απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία, και καταλήγει ερωτώντας τον κ.Υπουργό σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να στελεχωθούν οι σχολικές βιβλιοθήκες και με αποφοίτους των σχολών βιβλιοθηκονομίας ΑΕΙ και ΤΕΙ.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη