29 Ιουν 2009

Προσληψεις στις Ακαδημαϊκες Βιβλιοθηκες

spil-syn-pryt3Το ΥΠΕΠΘ ήδη ανέλαβε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το ΥΠ.ΟΙΚ. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση των δράσεων των Ακαδημαικών Βιβλιοθηκών από το νέο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα, ανακοίνωσε ο υπ. Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων .

Σχετικά με το προσωπικό των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε πως "με έγκαιρες και αποτελεσματικές ενέργειες επιτύχαμε την έκδοση εγκριτικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη στα πανεπιστήμια με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. (8 μήνες). Τα Πανεπιστήμια ενημερώθηκαν σχετικώς και ήδη – με την εξαίρεση ενός – έχουν αποστείλει προτάσεις για την κατανομή του υπό πρόσληψη προσωπικού κατά ειδικότητα. Ακόμη, εξασφαλίσαμε την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια. Αναλάβαμε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία, για κοινή συνεδρίαση ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ με αντικείμενο την τεκμηριωμένη προσέγγιση του χωροταξικού σχεδιασμού της ανώτατης εκπαίδευσης και την περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η συνάντηση αυτή πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην καταγραφή των προβλημάτων, των δεδομένων, και των θέσεων".

via

2 σχόλια:

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Τι εννοεί ο Υπουργός (ποιητής)με τη φράση: "με έγκαιρες και αποτελεσματικές ενέργειες επιτύχαμε την έκδοση εγκριτικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη στα πανεπιστήμια με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. (8 μήνες"; Μιλάμε η κυβέρνησή μας λειτουργεί ομόψυχα για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της παιδείας και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Βρίσκει λύσεις μακρόπνοες, στις οποίες κιόλας συμφωνούν οι υπουργοί μέλη της.
Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι οι 8μηνες συμβάσεις λέγονται μήνες τώρα, οι συμβασιούχοι στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, και οι χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δεν αποσαφηνίζεται αν θα αφορά και στις κάθετες δράσεις.

aikker είπε...

Πάντως, πολύ γενικόλογα είναι όλα αυτά που αναφέρει το άρθρο του esos.gr. Τίποτα το συγκεκριμένο. Άσε που νομίζει κανείς ότι όλα έχουν ακολουθήσει την άριστη πορεία ως τώρα!
Καλό θάταν να βλέπαμε την εγκριτική απόφαση.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη