9 Ιουλ 2009

Εκσυγχρονισμος πληροφοριακης υποδομης δημοτικων βιβλιοθηκων Θεσσαλονικης

Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο νέο Πληροφοριακό Σύστημα των βιβλιοθηκών Δήμου Θεσσαλονίκης που ήδη άρχισε να λειτουργεί, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι: «Στο νέο Πληροφοριακό Σύστημα των βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχουν σε λειτουργία 60 θέσεις εργασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους στα κτίρια όπου λειτουργούν οι βιβλιοθήκες, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Αρχιτεκτονικό, στα κτίρια των 7 Περιφερειακών βιβλιοθηκών καθώς και στα κτίρια των 7 Παιδικών Βιβλιοθηκών».

«Οι συγκεκριμένοι χώροι», συνέχισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «συνδέονται με το COMPUTER CENTER του Δήμου με τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα σύγχρονης τεχνολογίας στους εξής τομείς: στη διαχείριση αντιτύπων, στην εγγραφή αναγνωστών και στους δανεισμούς αντιτύπων από τους αναγνώστες».

Στο νέο σύστημα έχουν μεταφερθεί, μετά από ειδική επεξεργασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Βιβλιοθηκονόμων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο «ιδιαίτερος» και πολύ μεγάλος όγκος δεδομένων από το προηγούμενο Πληροφοριακό Σύστημα, τα οποία αφορούν: 91.000 Βιβλιογραφικές Εγγραφές 83.000 Συγγραφείς Βιβλίων 308.000 «Αντίτυπα» βιβλίων 33.000 Αναγνώστες Επίσης, έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί δικτυακός τόπος στο Internet, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δύο (2) υπηρεσίες. Στο ευρετήριο τίτλων (βιβλίων) των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και στις κρατήσεις αντιτύπων. Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε: «Οι Δημότες, οι οποίοι θα διαθέτουν προσωπική ηλεκτρονική κάρτα μέλους των δημοτικών βιβλιοθηκών με το δικό τους κωδικό αριθμό, θα μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον μέσω των υπαλλήλων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών κοινού, εντός της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, επί της οδού Εθνικής Αμύνης και Αλ. Σβώλου καθώς και μέσω Internet».

Την ιστοσελίδα του δικτυακού τόπου των Βιβλιοθηκών μπορεί να επισκεφθεί κάποιος μέσω των κεντρικών δικτυακών ιστοσελίδων του Δήμου Θεσσαλονίκης: www.thessaloniki.gr  και www.thessalonikicity.gr .

via

Δείτε επίσης:  Δημόσιος Κατάλογος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη