26 Ιουλ 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΒΙΒΛΙΩΝ (e-book reader)

image Οι νέες τεχνολογίες κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στους τρόπους με τους οποίους οι νέοι επικοινωνούν, ενημερώνονται και αλληλεπιδρούν.

Η ενίσχυση του χώρου της εκπαίδευσης από τις πολλαπλές δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία αποτελεί στρατηγικό στόχο της ποιοτικής βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (EEΛ/ΛΑΚ) υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού προκηρύσσουν Ανοιχτό Διαγωνισμό Ιδεών Ψηφιακού Αναγνώστη Βιβλίων (e-book reader).

Ο Διαγωνισμός ενσωματώνει στοιχεία ανοικτής καινοτομίας και προάγει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ο δικτυακός τόπος που θα φιλοξενήσει όλη τη διαγωνιστική διαδικασία.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να να κατατεθούν εμπνευσμένες ιδέες και προτάσεις για τη δημιουγία ένας πρότυπου Ψηφιακού Αναγνώστη Βιβλίων (e-book reader) καθώς και του περιβάλλοντος υποστήριξής του.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργική ενσωμάτωση των νέων αυτών τεχνολογιών σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης και η αξιοποίησή τους από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Λόγω της σφαιρικής/διεπιστημονικής θεώρησης του θέματος, ενθαρρύνεται η συμμετοχή διαφόρων επιστημόνων και ειδικών σε ομάδες συνεργασίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Το τελικό κείμενο της Προκήρυξης του Διαγωνισμού θα προκύψει από διαδικτυακή διαδικασία Διαβούλευσης με τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου που θα καταθέσει τα δικά του σχόλια και προτάσεις.

Η Διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου 2009.

Πληροφορίες και Νέα για τη διαδικασία της Διαβούλευσης και την εξέλιξη του Διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στο: http://b.ook.gr/

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

  • στο b.ook.gr, Αναστασία Καψάλη book(παπάκι)ook(τελεία)gr
  • στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Βικτωρία Δασκάλου daskalou(παπάκι)upatras(τελεία)gr
  • και στους συνεργάτες της ΕΕΛ/ΛΑΚ Νίκο Ρούσσο & Νίκη Βουγιουκλίδη info(παπάκι)ellak(τελεία)gr Τ: 210-7474-279

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη