11 Αυγ 2009

Ανακυκλωση Βιβλιου 2η Ευκαιρια

Δεύτερη ευκαιρία σε βιβλία που οδεύουν προς τη χωματερή δίνει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Πολύκαρπος Ορφανίδης που διατηρεί την ιστοσελίδα www.book2chance.gr . H ομάδα «Ανακύκλωση Βιβλίου 2η Ευκαιρία» έχει θέσει ως στόχο να «δώσει ένα νέο κύκλο ζωής» σε βιβλία παραπεταμένα στους δρόμους ή στις αποθήκες μας.image Με ένα τηλεφώνημα στα γραφεία του ή e-mail στην ιστοσελίδα, οι συνεργάτες του συλλέγουν τα ανακυκλώσιμα χαρτικά από το σπίτι ή το γραφείο σας. Από αυτά, ξεχωρίζουν τα βιβλία, τα οποία μεταφέρουν και διατηρούν σε μια αποθήκη μαζί με βιβλία που διασώζονται από τα εργοστάσια ανακύκλωσης χαρτιού.
Στη συνέχεια, γίνεται διαλογή και τα βιβλία που είναι σχισμένα δίνονται για ανακύκλωση, ενώ όσα είναι σε καλή κατάσταση αρχειοθετούνται. Η διαλογή των χαρτικών γίνεται σε τρεις κατηγορίες, με την πρώτη να περιλαμβάνει εφημερίδες και περιοδικά, τη δεύτερη διάφορα μικρά χαρτάκια, το λεγόμενο σκραπ, και τέλος, άσπρα χαρτιά, τετράδια και σκισμένα βιβλία. Από το σύνολο των χαρτιών κρατείται περίπου το 15%.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια βιβλιοθήκη, όπου τα βιβλία αυτά να πωλούνται σε συμβολικές τιμές ή να δωρίζονται, όπου υπάρχει ανάγκη και μας ζητηθεί, όπως σε διάφορες επαρχιακές βιβλιοθήκες ή στις φυλακές» ανέφερε ο κ. Ορφανίδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη