3 Αυγ 2009

Επεστρεψε το βιβλιο στη βιβλιοθηκη μετα απο 46 χρονια!

Επέστρεψε το βιβλίο στην βιβλιοθήκη μετά από 46 χρόνια

Ένα παιδί δανείστηκε το βιβλίο Engineering Workshop Practice για τον πατέρα του από την βιβλιοθήκη Derby Central Library το 1963. Τα χρόνια πέρασαν, ο πατέρας του παιδιού μεγάλωσε και κάποια στιγμή αποδήμησε εν κύριο. Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, το παιδί (που πλέον ήταν 56 ετών) καθάριζε μία ξεχασμένη παλιά αποθήκη του πατέρα του.

Μέσα στην αποθήκη βρήκε το βιβλίο που είχε δανειστεί όταν ήταν 10 χρονών και που ο πατέρας του δεν φρόντισε ποτέ να επιστρέψει. Το πρόβλημα όμως ήταν, ότι αν επέστρεφε το βιβλίο 46 χρόνια μετά θα έπρεπε να πληρώσει το πρόστιμο των £2.500 (2.900 ευρώ). Ωστόσο, για καλή του τύχη η βιβλιοθήκη διοργάνωνε εκείνο το καιρό ένα διάστημα «αμνηστίας» όπου ο καθένας μπορούσε να επιστρέψει το βιβλίο που είχε ξεχάσει να γυρίσει στην βιβλιοθήκη χωρίς να πληρώσει το επιπλέον πρόστιμο.

Φαίνεται πως η βιβλιοθήκη κατάλαβε ότι κάποιοι παίρνουν τα βιβλία και τα κρατάνε για πάντα προκειμένου να μην πληρώσουν την επιπλέον χρέωση, αλλά τελικά αποφάνθηκε πως ο επαναπατρισμός των βιβλίων είναι σημαντικότερος από τα χρήματα των προστίμων που ενδεχομένως να μην λάβει ποτέ!

Το συγκεκριμένο βιβλίο, πάντως, επέστρεψε στην αρχική του θέση έστω και μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη