11 Αυγ 2009

Ποροι για ψηφιακες βιβλιοθηκες και ψηφιακο βιβλιο απo το ΕΣΠΑ

Δράσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή τεχνολογία θα χρηματοδοτηθούν από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδεία - Πολιτισμός». Αυτό αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

«Θα δημιουργηθούν ψηφιακές βιβλιοθήκες και το ψηφιακό βιβλίο, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη, μέσα από την ψηφιοποίηση, διαφόρων διαδικασιών των πολιτιστικών χώρων ως ξεχωριστών κομματιών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θα μπορούν δηλαδή τα παιδιά με την επίσκεψή τους εκεί να συμμετέχουν διαδραστικά και να μαθαίνουν για τον πολιτισμό και την ιστορία», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει το υπουργείο Παιδείας στη λεγόμενη «Μικρή βιβλιοθήκη» για τους αποφοίτους Λυκείου. Συγκεκριμένα, μέσω μιας κάρτας οι απόφοιτοι θα μπορούν να δανεισθούν έως και 100 βιβλία. Οι αριστούχοι θα μπορούν να δανεισθούν 150 βιβλία. Οι δράσεις του προγράμματος «Παιδεία - Πολιτισμός» αποτιμώνται σε 120 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες ήταν οξύτατη. «Υπόσχονται να επαναφέρουν ό,τι κατήργησαν. Αφού υπονόμευσαν τη λειτουργία των υφιστάμενων ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών στα σχολεία, τώρα μιλούν για ψηφιακές βιβλιοθήκες και ψηφιακό βιβλίο. Αφού κατήργησαν τα πρωτοποριακά προγράμματα “Μελίνα” και “Πάμε Κινηματογράφο”, τώρα εξαγγέλλουν τη σύνδεση Παιδείας - Πολιτισμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη