9 Οκτ 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΕΒΕΠ «ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ» (21/10/09)

ΕΕΒΕΠ Η ΕΕΒΕΠ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Ιδρυματικά Αποθετήρια ως μοχλός ανάπτυξης των υπηρεσιών των βιβλιοθηκών» με εισηγητή τον Δρ. Αλέξανδρο Κουλούρη, Επιστημονικό Συνεργάτη του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας.

Αλέξανδρος Κουλούρης Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν πρακτικά ζητήματα υλοποίησης ιδρυματικών αποθετηρίων στο πλαίσιο μιας διαλειτουργικής συνεργασίας των βιβλιοθηκών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επίσης, να αναλυθούν ζητήματα και προβληματισμοί όπως, τί σημαίνει αυτή η νέα υπηρεσία για τις βιβλιοθήκες, πώς μπορεί να συνεργαστεί με τις ήδη υπάρχουσες, αν προσδίδει προστιθέμενη αξία στην κάθε βιβλιοθήκη, κ.ά. Τέλος, έμφαση δίδεται στα πρότυπα μεταδεδομένων, στη διαλειτουργικότητα και κυρίως, στην ανάγκη υιοθέτησης μιας εθνικής πολιτικής για την δημιουργία αποθετηρίων με στόχο την προβολή και διατήρηση της εθνικής πολιτιστικής κληρονομίας και του εθνικού περιεχομένου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στον Οργανισμό Μεσολάβησης & Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), Πλατεία Βικτωρίας 7, πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Βικτώρια, αίθουσα εκπαιδευτικών σεμιναρίων - επιμόρφωσης (7ος όροφος), από 16:30 - 19: 30.

To κόστος συμμετοχής είναι είκοσι ευρώ (20€) για τα μέλη της ΕΕΒΕΠ και πενήντα ευρώ (50€) για τα μη μέλη, ενώ σε όσους συμμετέχουν στο σεμινάριο θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε τη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@eebep.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΕΒΕΠ Τρίτη και Πέμπτη 17:30 - 19:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη