11 Οκτ 2009

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ BARNES & NOBLE

Το δικό της ηλεκτρονικό βιβλίο φέρεται να ετοιμάζει η Barnes & Noble

image H αμερικανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Barnes & Noble θα λανσάρει σύντομα τη δική συσκευή ανάγνωσης που θα αναμετρηθεί με το δημοφιλές Kindle της Amazon, αναφέρουν πηγές της Wall Street Journal.

H συσκευή θα μπορούσε εμφανιστεί στα καταστήματα της αλυσίδας ακόμα και τον επόμενο μήνα, γράφει η εφημερίδα, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.

Φέρεται να έχει οθόνη αφής 6 ιντσών, εικονικό πληκτρολόγιο και ασύρματη σύνδεση για το κατέβασμα βιβλίων.

Σύμφωνα μάλιστα με το ιστολόγιο τεχνολογίας Gizmodo, η συσκευή τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Η Barnes & Noble αρνήθηκε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Οι αναφορές για τη νέα συσκευή έρχονται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Amazon.com ότι μειώνει την τιμή του Kindle στα 259 δολάρια και λανσάρει τη συσκευή σε ακόμα 100 χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο, η Barnes & Noble παρουσίασε ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο για το οποίο υπερηφανεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με 700.000 τίτλους που μπορούν να διαβαστούν σε συσκευές όπως το iPhone.

Η εταιρεία είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα είναι ο αποκλειστικός πάροχος περιεχομένου για τη συσκευή ανάγνωσης της Plastic Logic που αναμένεται το 2010.

Αν και οι ψηφιακές πωλήσεις βιβλίων αντιστοιχούν ακόμα σε ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου των πωλήσεων, η αγορά συσκευών ανάγνωσης φαίνεται σήμερα υποσχόμενη και προσελκύει το ενδιαφέρον και των εφημερίδων.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη