4 Οκτ 2009

ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ…

[Για να διαβάσετε ολόκληρο το κάθε άρθρο κάντε κλικ στον τίτλο του]
UNESCO: Επιχείρηση κατευνασμού των Αράβων… (29 ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2009)
Η νέα επικεφαλής της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, της οποία η εκλογή είχε έντονη πολιτική χροιά και συνοδεύτηκε από καταγγελίες του Αιγύπτιου ανθυποψήφιου περί «ανάμιξης του εβραϊκού λόμπι» στην καταψήφισή του (είχε κάνει δηλώσεις ότι θα έκαιγε εβραϊκά βιβλία που θα έβρισκε στις αιγυπτιακές βιβλιοθήκες), αποφάσισε ναεπιχειρήσει να κερδίσει τη συνείδηση των Αράβων πολιτών που έχουν αντιδράσει στην εκλογή της….
Εγκαινιάστηκε η νέα κεντρική βιβλιοθήκη Τρίπολης (27 Σεπτέμβριος 2009)
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος εγκαινίασε σήμερα τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης….
Προτάσεις για αξιοποίηση του ελευθερου χρόνου στη Θεσσαλονικη (25 Σεπτέμβριος 2009)
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα τμήματα ζωγραφικής, σκάκι, σκίτσου – κόμικς, κεραμικής, λέσχες ανάγνωσης, ομάδες γονέων, κουκλοθέατρου, κοσμήματος και καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας….
Το ΠΑΣΟΚ και οι βιβλιοθήκες (23 ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2009)
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αφού κατηγορεί τη ΝΔ για αδιαφορία και ανικανότητα στο θέμα των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, εστιάζει την κριτική του στη λήξη της χρηματοδότησης της ελεύθερης πρόσβασης στα ηλεκτρονικά περιοδικά….
Με άπειρες λέξεις ντυμένο το τίποτα... (21 Σεπτέμβριος 2009) – ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!
Δεν είμαι λάτρης των βιβλίων. Μάλιστα, η αλήθεια είναι πως οι βιβλιοθήκες πάντα με τρόμαζαν. Κάποτε νόμιζα πως με τρόμαζε η άγνοιά μου. Όμως τελικά είναι αυτή η αίσθηση ματαιότητας που με τρομάζει. Τόσα βιβλία! Τόσες λέξεις! Τόσος μόχθος για ένα τόσο φτωχό αποτέλεσμα!…
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΣΧΙΖΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ...Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ... (Σεπτέμβριος 20, 2009)
Την περίοδο που το υπουργείο Παιδείας επιτάχυνε τις διαδικασίες αδειοδότησης των ιδιωτικών κολεγίων, αδρανούσε σε ό,τι αφορά μια άλλη υποχρέωσή της προς τα δημόσια πανεπιστήμια, υπονομεύοντας έτσι το ερευνητικό τους έργο: Αφηνε τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες χωρίς πρόσβαση στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αφού δεν τους εξασφάλισε κονδύλια για την ανανέωση των συνδρομών σε αυτά!…

Η Δανία του Νότου και οι Βιβλιοθήκες (17 ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2009)
Αντιγράφω τον εαυτό μου επαναφέροντας μια ανάρτηση από τις "Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες σε μαρασμό" σχετικά με το σύστημα βιβλιοθηκών της Δανίας. Ετούτο το κάνω γιατί καθώς δεν γνωρίζετε τι γίνεται στη... γειτονική μας χώρα, τώρα που θα ξέρετε δεν θα έχετε δικαιολογία να μην οραματίζεστε ένα διαφορετικό αύριο για τις ελληνικές βιβλιοθήκες. Επίσης….
Οι επαναστάτες του Κουρδιστάν (16 Σεπτέμβριος 2009)
Ύστερα λοιπόν από 30 χρόνια στα βουνά, 30 χρόνια βομβιστικών ενεργειών, 30 χρόνια Κούρδων ηρώων, οι Τούρκοι αποδέχονται μεταξύ άλλων τα εξής:  …10) Το κράτος θα προβεί σε μαζικές αγορές βιβλίων στα κουρδικά και θα τα μοιράσει στις κρατικές βιβλιοθήκες….
Η μεγάλη … κυβίστηση του συγκροτήματος Λαμπράκη (13 ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2009)
…Η συμφωνία με τον Γιώργο είναι απλή: Σε στηρίζουμε τώρα, αλλά με την πρώτη στραβή που θα μας κάνεις θα σε πάμε…. άπατο. Και μέχρι τότε υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες να λυθούν. Οι άδειες για τα κανάλια είναι ακόμη στον αέρα, τα τεράστια θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ είναι ανοικτά, το Μέγαρο Μουσικής πρέπει να βρει χρήμα να κινηθεί, οι βιβλιοθήκες και τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι προ των πυλών με τον ΔΟΛ να είναι διεκδικητής…
Επίθεση ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγου (10 ΣΕΠ 2009)
Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με εντολή του Υπουργού Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, τοποθέτησε στις Εφορείες των Δημοσίων Βιβλιοθηκών της χώρας κληρικούς. Για κάποιους οι προθέσεις αυτές του Υπουργείου Παιδείας, ερμηνεύτηκαν ως αλλαγή της «κοσμικής» φιλοσοφίας που μέχρι σήμερα διείπε τη λειτουργία τους….
Χειμερινό ωράριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων (07 Σεπτέμβριος 2009)
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Π.Ο.Δ.Τ. ενημερώνει το αναγνωστικό της κοινό ότι από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα θέσει σε εφαρμογή το χειμερινό της ωράριο που έχει ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή  8.00 έως 19.00 - Σάββατο  8.00 έως 14.00.
Ελάτε βρε, μην αντιδράτε τόσο. Ίσα-ίσα που θα σας χρησιμεύσει η κατασκοπία της Google… (4-Sep-2009)
H Γερμανία και η Ιταλία κατηγορούν τη Google ότι τα σχέδιά της για την ψηφιοποίηση εκατομμυρίων βιβλίων παραβιάζει διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των συγγραφέων, ενώ οι ΗΠΑ απαιτούν από την εταιρεία να μην αξιοποιήσει εμπορικά τα δεδομένα για τις αναγνωστικές συνήθειες των χρηστών….

Αποκλειστικό!! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ! (31 ΑΎΓΟΥΣΤΟΣ 2009)
Ερώτημα τίθεται για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με το πνεύμα διοίκησης, δράσης, εκπαιδευτικής και κοινωνικής παρέμβασης των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας μετά την τοποθέτηση ιερωμένων στις Εφορείες τους (σχεδόν σε όλες), κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί και ως αλλαγή της «κοσμικής» φιλοσοφίας που μέχρι τώρα διείπε τη λειτουργία τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη