10 Οκτ 2009

Ψηφιακο «περιπτερο» ετοιμαζει η Τime Warner

O εκδοτικός κολοσσός τρέχει να προλάβει το διαδικτυακό «αύριο» καθώς το Kindle και τα νέα internet tablets που βγαίνουν στην αγορά διαμορφώνουν το μέλλον του Τύπου online.

Το να διατηρείς στις «δυνάμεις» σου τίτλους όπως το Time, το Fortune, το People και το Sports Illustrated δεν αφήνει και πολλά περιθώρια χρόνου για τη μετάβαση στο Διαδίκτυο. Όταν μάλιστα υπάρχει η πίεση από την πτώση των πωλήσεων και των διαφημιστικών εσόδων στις έντυπες εκδόσεις καθώς και η αλλαγή στα μοτίβα ενημέρωσης των αναγνωστών, τότε τα σχέδια είναι σχεδόν έτοιμα.

Η Timewarner , υπολογίζει ότι εντός του επόμενου χρόνου θα έχει στήσει το ψηφιακό της «περίπτερο» το οποίο θα διανέμει περιεχόμενο σε κινητά αλλά και συσκευές ψηφιακής ανάγνωσης. Έχοντας προσεγγίσει μεγάλους εκδοτικούς οίκους όπως η Conde Nast και η Hearst Corp., η Τime ενδέχεται να πουλά περιεχόμενο επί τη βάση συνδρομών, των οποίων η μορφή εξετάζεται ακόμη.

Την ίδια στιγμή, οι προοπτικές που ανοίγονται για τους εκδότες από μια τέτοια κίνηση της Τime φαίνονται αρκετά συμφέρουσες καθώς η Αmazon εισπράττει σε πολλές περιπτώσεις το 70% των εσόδων από συνδρομές. Η νέα κοινοπραξία θα επιτρέψει στους εκδότες να θέσουν τους δικούς τους όρους σχετικά με το τίμημα που θα πληρώνουν οι αναγνώστες, χωρίς να «υποχωρούν» στην πίεση των κατασκευαστών συσκευών.

Η στροφή στην online αγορά είναι εξαιρετικά βέβαιη για την Time Warner όταν μάλιστα υπάρχουν και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πώληση του τμήματος που διατηρεί τα περιοδικά του ομίλου.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη