12 Οκτ 2009

Ελληνικo κoμικ στην 6η θeση του Αmazon.com

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ «LΟGΙCΟΜΙΧ» ΤΩΝ ΔΟΞΙΑΔΗ – ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Την ανηφόρα στη λίστα των μπεστ σέλερ του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Αmazon. com άρχισε να ανεβαίνει, με φρενήρεις μάλιστα ρυθμούς, το graphic novel «Logicomix» των Απόστολου Δοξιάδη και Αλέκου Παπαδάτου. Σήμερα (29/9) είναι η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του βιβλίου στις ΗΠΑ, στη Βρετανία κυκλοφόρησε προ μηνός. Προχθές το βράδυ μπήκε στη λίστα των 100 πρώτων σε πωλήσεις βιβλίων- όλων των κατηγοριών- στο Αmazon, σε λίγες ώρες είχε

Σε 12 γλώσσες θα κυκλοφορήσει έως τα τέλη  του 2009 το «Logicomix» των Απόστολου  Δοξιάδη- Αλέκου Παπαδάτου

φτάσει στην 25η θέση, χθες το απόγευμα στη 12η θέση και το βραδάκι στην 6η θέση των πωλήσεων, με πρώτο το νέο βιβλίο του Νταν Μπράουν!

«Όλα αυτά με μία κριτική στους "Νew Υork Τimes"», λέει στα «ΝΕΑ» ο- έκπληκτος από τις εξελίξεις- συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης. «Ούτε στον εκδοτικό οίκο Βloomsbury δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη και μάλιστα τέσσερις ημέρες μετά το δημοσίευμα. Υπήρξε ωστόσο και μεγάλη ανάδραση στην μπλογκόσφαιρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», λέει ενώ και στο προσωπικό του σάιτ οι επισκέψεις έχουν τριπλασιαστεί.

Το βιβλίο (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τον Ίκαρο) έχει εκδοθεί επίσης στην Ολλανδία- 12.000 αντίτυπα πωλήθηκαν σε ένα μήνα- ενώ αναμένεται να έχει εκδοθεί σε 12 γλώσσες έως τα τέλη του χρόνου. Ο Απόστολος Δοξιάδης δεν είναι άγνωστος στο αγγλόφωνο και γενικώς στο ξένο κοινό, αφού το μυθιστόρημά του «Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ» είχε σημειώσει μεγάλη διεθνή επιτυχία, έχει διαθέσει συνολικά πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα (150.000 στη Βρετανία) και έχει μεταφραστεί σε 34 γλώσσες.

Για «το καλύτερο και οπωσδήποτε το πιο εντυπωσιακό graphic novel που έπεσε ποτέ στα χέρια μου», μιλάει ο κριτικός Μπράιαν Άπλγιαρντ στους κυριακάτικους «Τάιμς του Λονδίνου». «Πρόκειται για ένα κόμικς με ήρωα τον Μπέρτραντ Ράσελ και συμπρωταγωνιστές τους Βιτγκενστάιν, Γκάους, Γκέντελ, Τιούρινγκ, Λάιμπνιτς, ένα κόμικς στα χνάρια της μεγάλης παράδοσης του είδους. Οι εικονογράφοι του, Αλέκος Παπαδάτος και Ανί ντι Ντονά, χρησιμοποίησαν πειστικά μεγάλο οπλοστάσιο εκφραστικών μέσων τα οποία όμως, απρόσμενα, χρησιμοποιούνται για να δραματοποιήσουν την πιο δυσνόητη, αν και απέραντα σημαντική κρίση της διανόησης στον σύγχρονο κόσμο: αφορά το ποια είναι η βάση των Μαθηματικών. Στο τέλος, θα έχετε καταλάβει κάτι που μπορεί να σας είχε διαφύγει ως απελπιστικά σκοτεινή σπαζοκεφαλιά. Και, κάτι που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, θα έχετε καταλάβει γιατί αυτό είναι σημαντικό», καταλήγει.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη