12 Νοε 2009

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11-12/09

Η Δημιουργία του Νεανικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι πια γεγονός.

image Η Βιβλιοθήκη αντιμετωπίζει πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον τους νέους, και ειδικότερα μαθητές και σπουδαστές, επιδιώκοντας να τους προσφέρει τα κατάλληλα γνωστικά βοηθήματα. Η ευρεία προσέλευση νέων τα τελευταία χρόνια, οδήγησε στην απόφαση να εμπλουτισθούν οι συλλογές της Βιβλιοθήκης με βιβλία και ηλεκτρονικό υλικό για νεαρότερα κοινά και να επεκταθούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει και σε μικρότερες ηλικίες, ξεκινώντας από τις τελευταίες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισογείου της Βιβλιοθήκης, λειτουργεί πλέον το Νεανικό Τμήμα για παιδιά κυρίως από 10 ετών και πάνω, με υλικό από όλες τις θεματικές κατηγορίες που καλύπτει η Βιβλιοθήκη, όπως θετικές επιστήμες, Τεχνολογία, Προστασία περιβάλλοντος, Λογοτεχνία, Ιστορία και άλλα πολλά. Ο νέος αυτός χώρος μπορεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης.

Με αφετηρία το Νεανικό Τμήμα, έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά δραστηριοτήτων και ομαδικών συναντήσεων, που επικεντρώνονται στη γνωριμία με το βιβλίο, ή εισαγάγουν το κοινό σε επιλεγμένο επιστημονικό θέμα, με γενικό τίτλο " Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή Περιπέτεια!", μια νέα πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου για το νεανικό κοινό

Τέλος, συνεχίζεται το πρόγραμμα εξοικείωσης των μαθητών με την ιδέα της Βιβλιοθήκης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία.

Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια!

Πρωινό Σαββάτου,απόγευμα Παρασκευής... παιχνίδι, φαντασία, γνώση, μ΄ένα βιβλίο έλα να βρεις!

Το Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί τους νεαρούς φίλους του σε μια σειρά εξερευνήσεων στο μαγικό κόσμο της τυπωμένης σελίδας. Πρόκειται για μια νέα σειρά εκδηλώσεων που φέρει το γενικό τίτλο: Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια! και ευελπιστεί να γεμίσει τα απογεύματα της Παρασκευής και τα πρωινά του Σαββάτου με  παιχνίδι, φαντασία και γνώση και να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το θεσμό της Βιβλιοθήκης και το βιβλίο!

Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο  του 2009 οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ειδικά  στις 13 Νοεμβρίου 2009:  Αφιέρωμα  στη σειρά βιβλίων: «ΟΙΚΟλογήματα». 

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου (ώρα 18:30) δίνουμε  τη σκυτάλη στη σειρά βιβλίων«ΟΙΚΟλογήματα», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις «Πατάκη» και αντλούν τα θέματά τους από τις μεγάλες απειλές του περιβάλλοντος. Οι συγγραφείς των βιβλίων και οικοδεσπότες της εκδήλωσης Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Βασιλική Νίκαπροσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ακούσουν αφηγήσεις και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το περιβάλλον, τις οποίες αντλούν μέσα από τα βιβλία. Τέλος, συντροφιά με την ηθοποιό Ηλέκτρα Γεννατά και μέσα από παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά θα αυτοσχεδιάσουν και θα τραγουδήσουν τα τραγούδια από τα «ΟΙΚΟλογήματα» σε μουσική Κώστα Θωμαΐδη.

Η συνολική διάρκεια κάθε εκδήλωσης είναι περίπου μία ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.

Τηλέφωνα  κρατήσεων στη Βιβλιοθήκη: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή: 8:30-15:00, Σάββατο: 8:30-14:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη