4 Νοε 2009

ΔΙΑΛΕΞΗ “Ριζοτομοι και βοτανοσυλλεκτες ή οι περιπλανησεις της Υλης του Διοσκουριδη σε χειρογραφα, κωδικες, βιβλια, βοτανολογια και βιβλιοθηκες” (11 & 18/11 – 19 & 26/11)

Ομιλήτρια η Σοφία Ριζοπούλου, επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μία συναρπαστική περιδιάβαση στα φυτά του μεσογειακού οικοσυστήματος και στην ελληνική γραμματολογία, στον κόσμο της φαρμακολογίας και της θεραπευτικής εμπειρίας, στους βοτανικούς κήπους, στις βοτανοθήκες και στις μεγάλες βιβλιοθήκες (μεταξύ των οποίων και οι αγιορρίτικες), αλλά και στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που επεξεργάζονταν την εικονογράφηση των κωδίκων από τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια και στα αναγεννησιακά τυπογραφεία (κυρίως του Άλδου Μανούτιου, όπου τυπώθηκε για πρώτη το έργο του Διοσκουρίδη).

Δύο δίωρες απογευματινές διαλέξεις την Τετάρτη 11/11 και 18/11 (6.30 με 9.00)
Πρωινή επανάληψη την Πέμπτη 19/11 και 26/11 (11.00 με 1.30).

Οι διαλέξεις συνοδεύονται από προβολή διαφανειών και μία παρουσίαση των βιβλίων της Σοφίας Ριζοπούλου (το πιο πρόσφατο είναι το εξαιρετικό μελέτημα Ριζοτόμος) και της Μαρίας Δεληγιαννάκη, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις  Δίαυλος.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@apan.gr

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη