16 Νοε 2009

2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ (4-5/12/09)

image  Η Ένωση  Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων  Πληροφόρησης σε συνεργασία με τη Βορέειο  Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου και τον Δήμο Αμαρουσίου, διοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με θέμα: «Δημοτικές Βιβλιοθήκες: Σκεφτόμαστε Εθνικά, Δρούμε Τοπικά».
Oι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, είναι για τις τοπικές κοινωνίες, οι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση της γνώσης και των πληροφοριών. Διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στη Δια Βίου Μάθηση, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στην ένταξη των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας. Με το έργο τους αξιοποιούν τη γνώση και την πληροφορία στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή των πολιτών, στην εξάλειψη των ανισοτήτων στο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό σύστημα, στη σύνδεση των τοπικών κοινωνιών με τα εθνικά και διεθνή κέντρα πληροφόρησης.
image Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 4 - 5 Δεκεμβρίου 2009, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΤΕΔΚΝΑ
Οι  θεματικές ενότητες του 2ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημοτικών  Βιβλιοθηκών είναι: 
  • H Δημοτική Βιβλιοθήκη – Γενικά Θέματα
  • Συνεργασίες
  • Δημοτικές Βιβλιοθήκες και Δια Βίου Μάθηση
  • Δράσεις και υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία
Τον 21ο αιώνα οι Δημοτικές βιβλιοθήκες και στη χώρα μας μπορούν και πρέπει να αναπτύξουν τον κοινωνικό τους ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.
Περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα: http://publibconf.lib.ntua.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη