16 Νοε 2009

ΤΑ «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ» ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΩΛΚΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ

Το δεύτερο τεύχος των «Ιστορικών αρχείων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός, είναι αφιερωμένο στη σύγκρουση Γερμανών και Σοβιετικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το αρχείο του διακεκριμένου πολεμικού φωτορεπόρτερ Dmitri Baltermants. Αν είναι αλήθεια η ρήση ότι «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις», αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά του στην κάλυψη των μαχών στο Ανατολικό Μέτωπο.

Ο Dmitri Baltermants γεννήθηκε το 1912. Σπούδασε μαθηματικά, αλλά τον κέρδισε η φωτογραφία. Εργάσθηκε ως φωτογράφος στην ημερήσια εφημερίδα «Izvestia» και στο περιοδικό «Oganyok». Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ακολούθησε τον Κόκκινο Στρατό στις επιχειρήσεις τού Ανατολικού Μετώπου (1941-1945). Οι φωτογραφίες του για την περίοδο εκείνη θεωρούνται συνώνυμες της ηρωικής αντίστασης και της επιτυχημένης αντεπίθεσης της Σοβιετικής Ένωσης κατά των φασιστικών ορδών του Γ΄ Ράιχ.

Το δεύτερο τεύχος των «Ιστορικών αρχείων» κυκλοφορεί δωρεάν σε ψηφιακή μορφή τύπου PDF για τους επισκέπτες του ιστότοπου των εκδόσεων Ιωλκός www.iolcos.gr και σε έντυπη μορφή στην τιμή των 6,00 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη