25 Νοε 2009

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το σύνολο των πνευματικών δημιουργών, των ερμηνευτών -εκτελεστών και παραγωγών πνευματικών έργων, συσπειρώνονται, ευθυγραμμίζονται και κινητοποιούνται για την προστασία των πνευματικών έργων στο διαδίκτυο μέσω των 14 Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων που τους εκπροσωπούν.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Δευτέρα 30.11.2009, με θέμα τη μη νόμιμη χρήση και εκμετάλλευση των πνευματικών έργων και των προϊόντων πολιτισμού στο διαδίκτυο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά οι 14 υπογράφοντες Οργανισμοί που εκπροσωπούν το σύνολο των πνευματικών ανθρώπων της χώρας, δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ξένων δικαιούχων στην Ελλάδα και τις παραγωγικές δυνάμεις προϊόντων πολιτισμού, ενώνουν τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία, τις θέσεις, την εμπειρία και την ανάγκη να αντιμετωπίσουν από κοινού τους νέους κινδύνους που διαγράφονται στον ορίζοντα.

via

2 σχόλια:

9th High School Library είπε...

Ας θυμόμαστε όμως,
ότι εκτός από την προστασία της τσέπης των δημιουργών,
υπάρχουν και μερικοί ονειροπαρμένοι δημιουργοί που προσφέρουν το έργο τους δωρεάν και συμβάλλουν στη διάχυση της γνώσης,
ιδιαίτερα μάλιστα προς στις πιο ευαίσθητες ομάδες που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν.

COPYLEFT αντί COPYRIGHT
http://www.gnu.org/copyleft/

aikker είπε...

Συμφωνώ απολύτως!

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη