11 Δεκ 2009

ΣΠΑΝΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ο Αμαντέους Μ΄τσαρτ όταν ήταν παιδί-θαύμα

Η περιγραφή μιας μετάγγισης αίματος του 1666 καθώς και διασκεδαστικές σημειώσεις για την ανταπόκριση του 8χρονου Μότσαρτ σε τεστ ευφυΐας δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα ως μέρος της διαδικτυακής ιστορίας των επιστημονικών επιτευγμάτων.

Η ιστοσελίδα Τrailblazing δημιουργήθηκε από την έγκυρη Ακαδημία Επιστημών της Βρετανίας και περιλαμβάνει χειρόγραφα για μερικές από τις πιο σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις των τελευταίων τρεισήμισι αιώνων. Οι δημιουργοί του site προσφέρουν ένα εικονικό ταξίδι στην Ιστορία και η Royal Society ελπίζει ότι έτσι θα εμπνεύσει πολλά μέλη του κοινού να δουν την επιστήμη ως μέρος της καθημερινής ζωής και κουλτούρας.

Τα έγγραφα τα οποία έχουν δημοσιευθεί στην πιο παλιά επιστημονική επιθεώρηση του αγγλόφωνου κόσμου, την περίφημη «Ρhilosophical Τransactions», περιλαμβάνουν επίσης κάποια χαρτιά του 1776 για το πώς ο καπετάνιος Τζέιμς Κουκ έσωσε τους ναύτες του από σκορβούτο δίνοντάς τους πίκλες, λεμόνια και ουίσκι - πολύ προτού αναπτυχθούν οι βάσεις της διατροφολογίας. Υπάρχουν ακόμα τα πρώτα γραπτά του Στίβεν Χόκινγκ για τις μαύρες τρύπες καθώς και η ιστορική εργασία του Ισαάκ Νεύτωνα το 1672 για το φως και το χρώμα.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη