9 Δεκ 2009

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΘΕΣΠΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

image Ο φιλοξενούμενος Μητροπολίτης Βοστώνης κκ. Μεθόδιος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος εγκαινίασαν το πρωινό της Κυριακής (6/12/09), ανήμερα του Αγίου Νικολάου, την δανειστική βιβλιοθήκη στο Λεοντάρι Θεσπιών Βοιωτίας , η οποία δημιουργήθηκε με την αξιέπαινη πρωτοβουλία του κυρίου Νικολάου Κόλλια, Προέδρου της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, μέλους της ΟΥΝΕΣΚΟ και αναγνωρισμένου καθηγητή και πατριώτη. Η βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο πατρικό του σπίτι στο κέντρο του χωριού - είναι εξοπλισμένη με περίπου 10.000 βιβλία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, Αυτδιοικητικοί, πολιτευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορεων, του δημιουργού, κ.α.

Στο μήνυμα του μετά το πέρας των εγκαινίων ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος, δίνοντας ευχή προς όλους: «Διαβάζετε για να διευρύνετε τον νού σας. Το διάβασμα αποτελεί την τροφή του πνεύματος»!!!

«Η βιβλιοθήκη που είδατε είναι έργο πολλών ετών κι ένα όνειρο ζωής. Πιστεύω πως το βιβλίο είναι αναντικατάστατο και ότι πρέπει να αρχίσουν τα παιδιά από μικρά να ασχολούνται με το διάβασμα» δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Κόλλιας, προσδοκώντας «όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης να αξιοποιήσουν την βιβλιοθήκη, καθώς και οι μεγαλύτεροι, αφού περιέχει βιβλία για όλες τις ηλικίες και για όλες τις δυνατότητες». «Ελπίζω σιγά- σιγά να γεννηθεί η αγάπη προς το βιβλίο που είναι βασική προϋπόθεση για την παιδεία μας την μόρφωση, τον πολιτισμό και την συνέχειά μας» επεσήμανε, υπενθυμίζοντας πως η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί καθημερινά και για όλους!

«Ανοίγει στο Λεοντάρι ένα παράθυρο πολιτισμού, με την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Ν. Κόλλια, που γεννημένος στο Λεοντάρι δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα του. Αυτός ο πολυχώρος, δίνει την δυνατότητα στον νέο, το παιδί και σε όλους, που παρέμειναν στην περιοχή να βρούν την πηγή της γνώσης» τόνισε η Β. Τσόνογλου, ευχόμενη το παράδειγμα του κ. Κόλλια να μιμηθούν και άλλοι.

«Είναι πολύ ση­μαντικό να προσφέρεις κάτι από την προσωπική σου περιουσία για το κοινό καλό» είπε η Α. Αγάτσα , συγχαίροντας τον κ. Κόλλια για την πρωτοβουλία του και παροτρύνοντας όλους να βοηθήσουν προκειμένου να γίνουν περισ­σότερα τα βιβλία για το καλό του χωριού και της ευρύτερης περιοχής!

«Ιδιαίτερη ημέρα για το Λεοντάρι και τον Δήμο Θεσπιέων σήμερα! Με την συγκινητική προσπάθεια του κ. Κόλλια χιλιάδες βιβλία βρί­σκονται πλέον εδώ» επεσήμανε ο Μ. Γιαννάκης, συγχαίροντας τον Κ. Κόλλια για την πρωτοβουλία του! Εύχομαι το παράδειγμα του κ. Κόλλια να το ακολουθήσουν και άλλοι συμπατριώτες μας που έχουν και την δυνατότητα και την γνώση να προσφέρουν τέτοιες πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας, που είναι ιδιαίτερα πολύτιμες» πρόσθεσε ,υποσχόμενος να βοηθήσει, προκειμένου αυτή η προσπάθεια να μη σταματήσει, αλλά να αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία της περιοχής και ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βιβλία είναι τοποθετημένα, ανά περιεχόμενο στις «αίθουσες» της και μια από αυτές αποτελεί το αναγνωστήριο, απίθανα διακοσμημένο σε ζεστό περιβάλλον. Ιστορία, λογοτεχνία, επιστήμη, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά της Ελληνικής Γλώσσας, Παγκόσμια Ιστορία, σει­ρές και πολλά άλλα περιμένουν μαθητές, γονείς και άλλους αναγνώστες να διαθέσουν ελάχιστο χρόνο την ημέρα για το διάβασμα ενός βιβλίου που θα επιλέξουν.

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή πλέον στις επισκέψεις τμημάτων ή τάξεων Σχολείων καθώς και στους γονείς καθημερινά.

του Λάμπρου Ρόδη (ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, 8 Δεκεμβρίου 2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη