4 Δεκ 2009

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ Η GOOGLE ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

image

Η Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωση μεταφραστικής υπηρεσίας στη μηχανή αναζήτησης της. Το νέο εργαλείο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατευθύνουν την αναζήτηση προς συγκεκριμένες γλώσσες και την εμφάνιση αποτελεσμάτων στη γλώσσα επιλογής.

Η λειτουργία αυτή διατίθεται και στην υπηρεσία Google Translate, ωστόσο τώρα γίνεται μέρος της βασικής μηχανής αναζήτησης της γνωστής αμερικανικής εταιρείας. «Σήμερα, όταν ψάχνεις για κάτι στη Google στη δική σου γλώσσα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την επιλογή για αναζητήσεις στο Ίντερνετ σε άλλη γλώσσα», εξήγησαν οι Μορίν Χέιμανς και Τζεφ Τσιν, στελέχη της εταιρείας.

«Ενσωματώνουμε πλήρως τη λειτουργία στη μηχανή αναζήτησης, καθιστώντας ευκολότερη την αναζήτηση και ανάγνωση των αποτελεσμάτων από ιστοσελίδες όλου του Διαδικτύου, ακόμη και αν δεν είναι σε γλώσσα που κατανοεί ο χρήστης». Η εφαρμογή βρίσκεται στο μενού των επιπλέον επιλογών της μηχανής αναζήτησης, στο πάνω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων.

Οι λέξεις-κλειδιά μεταφράζονται σε γλώσσες που θεωρούνται σχετικές, όπως στα γαλλικά και τα ολλανδικά για μια αναζήτηση για το Βέλγιο, ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται μεταφρασμένα στη γλώσσα του χρήστη. «Με τη χρήση αλγόριθμων επιλέγουμε τις καλύτερες γλώσσες μετάφρασης μιας αναζήτησης και στη συνέχεια εμφανίζουμε τα αποτελέσματα από αυτές τις σελίδες», δήλωσαν τα δύο στελέχη της εταιρείας σε σχετική δημοσίευση στο blog της εταιρείας.

Προς το παρόν η εφαρμογή εφαρμόζεται για ιστοσελίδες σε 51 διαφορετικές γλώσσες, ενώ θα εμφανίζει αποτελέσματα από μέχρι και πέντε γλώσσες κάθε φορά, σύμφωνα με τη Google.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη