15 Δεκ 2009

Η ΠΥΛΗ Infolibraries.gr ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

image Πριν αρκετά χρόνια η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας είχε αναλάβει και υλοποίησε με επιτυχία την πύλη των λαϊκών Βιβλιοθηκών με την επωνυμία Infolibraries.gr. Στο πλαίσιο αυτού του έργου είχε επίσης αναλάβει και δημιουργήσει ιστοσελίδες  για αρκετές Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε μία περίοδο που είχε αρχίσει σιγά σιγά να εδραιώνεται η παρουσία του διαδικτύου και στη χώρα μας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το 2004.

Όλα αυτά τα χρόνια συνέχισαν να το στηρίζουν, πολλές φορές με μεγάλη δυσκολία αφού δε διέθεταν τους αναγκαίους πόρους για την αναβάθμιση του λογισμικού και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσίαζε κατά διαστήματα. Πριν από λίγες εβδομάδες όμως οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης Βέροιας (με δική τους πρωτοβουλία) προέβησαν στη μεταφορά του περιεχομένου σε λογισμικό ανοικτού κώδικα και επιπλέον άλλαξαν τη μορφή του για να γίνει πιο ουσιαστικό και χρήσιμο και να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Αυτή  η προσπάθεια, δείχνει και την  απόφαση τους, να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη λειτουργία της πύλης, ως ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους επαγγελματίες αλλά και για το ευρύτερο κοινό.

Η πύλη των Λαϊκών Βιβλιοθηκών είναι  πάλι κοντά μας και συνεχίζει  τη λειτουργία της.

image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη